Bebis v 32

Igår gick vi in i v 32 (31+1 idag)! och såhär står det på www.gravid.se


Din barnmorska gör vid varje undersökning en bedömning av barnets tillväxttakt och lyssnar på dess hjärta. På vissa håll görs en ultraljudsundersökning den här veckan. Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli. Snart har livmodern intagit det högsta läget som den kommer att ha, ungefär 12cm ovanför din navel.

Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt.

Men som vanligt går det inte att ladda upp bilder...är det jag som gör något fel eller? HJÄLP?


Kommentarer
Postat av: Sofia

Kan det vara så att bilderna är för stora? Du kanske måste redigera och minska dem lite grann?2011-07-03 @ 23:24:18
URL: http://soufih.blogg.se/
Postat av: Jessica

Jag tänkte på det med men det har ju aldrig varit ett problem tidigare..

2011-07-04 @ 07:12:26
Postat av: Sofia

Jag har det så ibland att vissa bilder kan vara för stora, andra inte. Vet inte vad det beror på, men ibland är det så för mig iaf :)

2011-07-04 @ 17:25:43
URL: http://soufih.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0