Hallonbladste...

Jag har ganska nyligen börjat dricka Hallonbladste. Det skall tydligen vara bra träning för livmodern inför förlossningen och även ha sammandragande effekt efteråt. Hallonblad innehålller nämligen oxytocin, det hormon som frigörs i hypofysen för att framkalla sammandragningar i livmodern. Då Alexanders föräldrar har massor med hallonbuskar uppe på landet så var de så snälla att de plockade massor och torkade till mig. Jag är ingen teälskare i vanliga fall och detta är väl inte det godaste man kan dricka men med lite honung i så går det ner. Meningen är att man ska börja med 1 kopp om dagen och sedan öka på till två, tre och sedan fyra koppar i slutet.


Så här står det om det på www.babycenter.se


Det har en toniserande verkan på livmodern och hjälper, om man tar det dagligen under graviditetens sista 6-8 veckor, till att förbereda livmodermuskulaturen inför förlossningen och kan på så sätt göra det lättare att föda barn.

II en studie som gjordes i Sydney, Australia, gav man 192 förstföderskor antingen en tablett med 1,2 g torkade hallonblad eller placebo två gånger per dag från graviditetsvecka 32. Örtpreparatet visade sig inte ha några skadliga effekter på varken mor eller barn och de som tagit hallonbladstabletterna hade ett kortare
utdrivningsstadium under förlossningen och en lägre frekvens av instrumentförlossning (19,3 % jämfört med 30,4 % för placebogruppen.). Men man behöver göra mer forskning för att bekräfta dessa resultat.

Eftersom det har en stimulerande effekt på livmodern, är det mycket viktigt att inte använda hallonblad före graviditetens två sista månader. Börja med en kopp örtté per dag och öka gradvis till max fyra koppar té eller tabletter per dag. Du kan dricka hallonbladsté obehindrat under förlossningen också.


Du kan köpa torkade hallonblad från en välrenommerad försäljare, eller plocka och torka själv. Så här brygger du te på bladen: lägg 25 g torkade hallonblad i en tekanna och häll på 6 dl kokande vatten. Sätt på locket och låt dra i 15 minuter. Om du bara vill göra en kopp, använder du 1 tsk torkad ört till en kopp kokande vatten.


Du bör tala med en örtterapeut innan du börjar ta denna ört och den bör inte tas alls förrän under graviditetens sista veckor.

Så nu är det bara att dricka och invänta resultat, förhoppningsvis =) det skadar i alla fall inte att försöka!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det där med honung flera gånger om dagen är ingen bra idé! :)

2011-07-23 @ 20:11:12
Postat av: LenaN

Drack det som en dåre. Det hände typ inget...

Gick 11 dagar över tiden,kvällen innan vattnet gick drack jag ett glas champang som jag har hört skulle funka.

5 timmar senare gick vattnet =)Dock hade ja provat allt annat springa,gå i trappor,sex ja allt som man ska göra.Lycka till!!!

2011-07-27 @ 01:43:39
Postat av: jessica

haha aj då. Nä jag tror väl inte så mycket att det skulle sätta igång det men att allt äckel päckel efteråt går snabbare att bli av med är det tydligen många som tycker..så jag hoppas på det lilla iaf =) märker iaf att man får mer sammandragningar och så i samband med att jag dricker det så lite träning ger det kanske ändå...kommer nog med prova alla möjliga huskurer för även om man vet att det egentligen inte fungerar så tönker man..tänk om! haha

2011-07-27 @ 17:11:40
URL: http://lawendelgoteborg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0