Förlossningsberättelse nr 2

 
Lördag:
Fick några ordentliga förvärkar på kvällen hemma i soffan men det hade jag ju haft flera kvällar innan med även om det inte var lika många. Jag var fortfarande övertygad om att de inte betydde något. Vi gick och lade oss ganska tidigt och jag mådde lite skumt, bara jag inte åker på Axels magsjuka tänkte jag...
 
Söndag:
Vaknade på natten av att jag kände mig kass i magen vilket även var fallet, lite äckelmagad som jag är kräktes jag även efteråt och var nu övertygad om att jag var magsjuk. Sov dåligt och hade lite oregelbundna sammandragningar. Det blev ännu ett toabesök tidig morgon med samma procedur. På morgonen så började jag känna att jag fick ont i ryggen med jämna mellanrum och när de sedan började kännas fram i magen med förstod jag att det var värkar men trodde fortfarande inte att det var på riktigt. Kalle åkte och handlade lite dricka och blåbärssoppa och jag fortsatte att klocka dem och de var hela tiden ca 4 min emellan. Allt jag åt och drack sedan fick jag behålla och började inse lite smått att det nog inte alls var magsjuka utan ett tecken på att förlssningen var igång. Vid 10 tiden ringde jag koordinatorn som tyckte att vi kunde åka in på kontroll iaf och blev skickade till Mölndal. Först fick vi åka och lämna Axel hos mina föräldrar innan vi kunde ta oss vidare.
 
Vid 12 kom vi till Mölndal och fick göra en Ctg kurva först. Bebisen mådde bra och jag hade väldigt täta värkar. 7 st på 10 minuter var det även om de inte var så långa. Så tätt fortsatte det under nästan hela förlossningen med max 1,5 min mellanrum så jag hade att göra =). Efter ctgt så gjordes en undersökning som konstaterade att jag var öppen 3 cm men de tyckte att jag blödde lite för mycket för att de skulle våga släppa det så en läkare tillkallades och gjorde ultraljud. Det kom inte från moderkakan men de visste inte heller helt säkert vart ifrån den kom så det bestämdes att jag skulle få fasta, ingen mat eller vatten, ifall de skulle behöva plocka ut bebisen snabbt genom snitt. Jag fick även ha ett dropp och ctg under hela förlossningen för att ha koll på bebisen. Vid 13.30 så började även värkana göra mer ont så vi blev tilldelade ett rum och jag kunde få den efterlängtade lustgasen! Vid detta laget gjordes ytterligare en undersökning och jag var då öppen 5 cm.
 
Vid 15.00 var det dags för skiftbyte och jag fick ännu en kanonbarnmorska och barnmorskestudent. De gjorde ännu en undersökning och jag hade öppnat mig 9 cm! Lite lätt panik fick jag då värkarna var väldigt intensiva och jag insåg att jag nog inte skulle hinna få någon Eda. Dock kom läkaren vid 16.00 och kunde lägga en spinalbedövning istället (en spruta i ryggen men man slipper en slang som pumpar in bedövningen utan den håller i två timmar ca). Äntligen fick jag lite paus från smärtan i ryggen iaf även om det tryckte på neråt. Hinnorna togs även sedan då de inte verkade vilja gå av sig själva. Dock fick detta någon tvärtomeffekt på mig så att bebisen åkte högre upp istället för ner. När kl var 17.45 hade fortfarande inte så mycket hänt. Jag hade lite feber och fick två panodil och sedan ställa mig upp mot en gåstol och jädrar då hände grejer!  Det var ungefär här som jag började vråla som en brunstig ko! Hann nog bara stå upp i ca 6 värkar innan det var dags att förlösa bebis! Enligt journalen började jag krysta 18.05 och hon är född 18.19! En ilsken liten donna som visade näst intill perfekta värden och skulle ha mat med en gång! Fyra stygn fick jag endast sy efteråt med så jag är nöjd =)
 
Väldigt stor skillnad på mina förlossningar! Denna gång var jag verkligen med hela förloppet och det var verkligen det häftigaste jag varit med om och lätt kan göra igen! =) Förra förlossningen minns jag knappt tyvärr. Var väldigt nöjd med Mölndal och personalen med!
 
Vi bodde en natt på BB men åkte hem vid 11 dagen efter då jag verkligen mådde bra efteråt och de första dagarna har flutit på utan problem! Jag har inte ens fått "tredjedagsgråten! =)

Kommentarer
Postat av: Sofia

Så härligt att allt gick bra och att känslan redan nu är att du skulle kunna göra om det :)

Grattis igen (och bra jobbat) till lilla Siri! :)

2013-04-25 @ 22:01:54
URL: http://soufisblogg.se
Postat av: Hanna Of Sweden

åhh, va skönt att läsa... till skillnad från axels förlossning! ;)

hoppas vi får komma och

2013-04-26 @ 15:27:40
URL: http://hannaofsweden.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0