Pippilottor!

Idag fick Siri sina allra första små tofsar i håret! Det har verkligen vuxit som ogräs de senaste månaderna och då var det ändå inte så längesedan som jag klippte av det mesta babyhåret! Hon kunde inte låta bli att pilla men lät dem ändå sitta hela dagen!
 
 
 
Axel ville såklart också ha tofs och självklart fick han det! Han stod en stund i spegeln och beundrade den lilla tofsen =)
 
 

Väntar...

På denna härliga blogbag som snart anländer!! Ledig dag!

Jag har ju gått ner i tid och börjat jobba 80 % vilket ger mig och barnen en ledig dag i veckan! Perfekt nu när barnen är små tycker jag! Idag är iaf en sådan dag och barnen började dagen med att låta mig sova till kl 8 iaf! Underbart med tanke på en jobbig förkylning som jag har i kroppen! Pga denna förkylning så fick vi även ställa in dagen planer men då vädret är underbart så blev det en promenad till affären iaf! 


Väl framme i affären så skulle barnen ha varsin liten kundvagn + att jag hade barnvagnen med! Svettigt? JA! Framförallt när Siri får ett utbrott så fort hon inte får som hon vill! (Som att stoppa ner ett storpack kakor i vagnen)


Nu börjar allvaret!

I förmiddags mötte vi Hanna och Neo på barnpalatset för att göra av med lite energi i några timmar! Siri var så lycklig för att äntligen få klättra ordentligt och åka stora rutschkanor! 

Efter lite mer än två timmar där var det dags att åka hem! Siri var helt slut och sov i tre timmar innan jag tillslut fick väcka henne!

Imorgon börjar Kalle att jobba igen och föräldraledigheten är slut för denna gång! Ska bli spännande att se hur det kommer att gå att få ihop mornarna med två (o)samarbetsvilliga barn!

Avslutar med en bild från ikväll! Väder gudarna måste vara förbannade för detta väder är helt galet! Det är världens ljusshow på himlen just nu!

Höstens intåg!

Jag har de senaste veckorna kämpat emot och sagt att sommaren omöjligt kan vara över men nu börjar jag banne mig tveka! Känns onekligen som om att hösten är här? Jag gillar visserligen höst men inte i augusti! Får hoppas på brittsommar lite längre fram helt enkelt!
Siri är iaf inskolad och klar och barnen kommer kommer gå sina vanliga tider från och med nästa vecka! Hujedamig! Tänk att man ska både hinna få iväg två barn och mig själv på morgonen och samtidigt komma i tid till jobbet? Haha, stressen kommer att vara ett faktum!
 
 
Känns som om det var evigheter sedan vi hade den underbara sommaren!
 
 
 

Kalaslördag!

Idag åkte jag och Axel till Lerum för att fira Isac som fyller 4 år på måndag! Av oss fick han en brödrost från jabadabadoo i present!

Barnen lekte, åt korv med bröd, fikade och fick även gå på skattjakt! 
Tillslut hittade alla barnen varsin skatt innehållandes lite godis, leksak och klistermärken! En mycket nöjd kille var Axel både under och efteråt :)


Som på räls..

Siris inskolning går hur bra som helst! Idag var min lediga dag och jag var med hela dagen. Igår hade hon sovit i vagnen men idag så somnade hon på madrassen och sov en ganska bra stund! 

(Ursäkta mina snygga strumpor)
Hon knallar runt därinne och verkar inte bry sig så mycket om att man är där! Imorgon kommer Kalle gå iväg ett tag men tror nog att det kommer gå bra! 

Snart dags för inskolning!

Imorgon är det dags, Siris första dag på förskolan! Kalle får sköta den mesta delen av inskolningen men jag kommer vara med de dagar jag är ledig. Imorgon är det bara 1 timma för att hälsa på och få lite papper och dyl. Sedan blir det 9-14 resten av dagarna. (Stängt på fre pga studiedag). Nästa vecka lämnar man ev beroende på hur det går! Jag tror att hon kommer trivas som fisken men hon kommer nog vara lite avvaktande till en början. Hon har kommit in i en period där främlingar är totalt livsfarliga! Men det brukar släppa efter ett tag! 


Bild från igår! Finn 1 fel!


Rena rama semestern!

Fick en bild skickad till mig om hur det är hemma just nu. Det är tydligen en arg tjej vi har därhemma och då står man såhär och skriker!

Och med tanke på hur lugnt vi har det på jobbet denna vecka så känns det nästan som om det är semester för mig och jobb för Kalle! Haha
Nu har jag dock börjat jobba 80 % så imorgon är det jag som är hemma med barnen och Kalle som jobbar! 

Inga koppor!

Det var inte vattkoppor så det ör med största sannolikhet bett han har fått. Jag skulle gissa på att kattskrället tagit hem kattloppor så nu får det saneras där hemma!


Kort på mina 2 <3 häromdagen.

Idag är det dags att ta tag i träningen igen efter semestern och ett MRLpass står på schemat ikväll! Hej och hå träningsvärk!

Vattkoppor?

Hittade några misstänkta prickar på Axel när han badade. Vattkoppor? Det lär väl snart visa sig! 
Trots och sista dagen på semestern!

Här hemma har trotsen nått sin kulmen när det det gäller Axel, eller jag hoppas att den inte kan bli värre än så här för det vet jag inte hur jag/vi ska orka! Stundtals är han den glada goa Axel som vi känner men ofta är han sur, tvär, uppkäftig, ja allt det där som hör trotsen till. Känns svårt att njuta av semester när en stor del av dagarna består av bråk! Men det är bara att härda ut, det blir bättre.....sägs det iaf!
Sen har vi även Siri att tampas med. En liten dam som vet precis vad hon vill och blir det inte så? Ja då slänger man sig på golvet och ligger och sparkar och skriker tills antingen vi listat ut vad hon vill/gett upp eller att hon tröttnar! När hon blir arg på Axel så förvandlas hon till en liten piraya och hugger efter hon med sina små gaddar! haha dessa barn!!
 
 
När mina barn är goa och glada!
 
Imorgon är iaf min allra sista semester dag, eller den var egentligen i fredags ju, men sista dagen innan det är dags för jobb igen! Barnen ska få vara med mormor och morfar och vi ska ut och spela golf med Viktor och Marie. En välbehövlig paus för både barn och föräldrar!

RSS 2.0