I-close, nappen som stänger sig!

I samarbete med Lagerbryggan har jag har fått möjlighet att prova en ny napp som heter I-close. En väldigt fiffig uppfinning som går ut på att ett hölje sluter sig om nappen om den tappas i marken. Man slipper då en smutsig napp som man inte vet vart man ska skölja av eller stoppa den i sin egen mun (vilket inte är bra då du faktiskt smittar ditt barn med din karies, något som små barn inte föds med). Napparna finns i tre olika färger, blå, grön och rosa och är BPA och PVC fria!
 
  
(bilderna är lånade från www.lagerbryggan.se)
 
Napparna finns i stl 0-6 månader och 7-36 månader och jag har provat den minsta till Siri! Jag tycker att det är en bra napp som absolut kommer få följa med när vi ska iväg någonstans. Siri accepterade nappen utan några större protester och sög på den en stund innan den åkte ut som alla nappar gör efter ett tag på henne! Nu är hon ju fortfarande så liten att det höljet kändes lite stort i ansiktet men det stör ju inte funktionen. Hon har nog snart vuxit i nappen! =)
 
 
Nappen finns att köpa på Lagerbryggan.se eller Babynappar.se!
Lagerbryggan finns även på facebook, klicka här!

Fisk och fika!

Efter en sömnlös natt igen kände vi att vi behövde komma iväg lite för att piggna till! En tur till Allum fick det bli! Det var första gången som axel såg fiskarna på golvet där och var väldigt skeptisk till en början men efter ett tag så simmade han med dem :) lite shopping blev det med! Två tshirts till Axel, solskyddsfaktor och två amningslinnen till moi!

Nu blir det snart premiärgrillning för oss på nya gasolgrillen! Det får bli vårt Valborgsfirande!


Clownen!

Axel satt och byggde med sin clown. När han var färdig så såg den ut så här! Lyckoträff eller vet han vad han gjort? :)


Hembesök av Bvc!

På förmiddagen åkte hela familjen till kvantum och storhandlade! Det blev dyrt men nu har vi kyl och frys fyllt iaf! Blev även en snabb sväng in på Lindex för att köpa lite mer kläder i stl 56. Lillan kräker och bajsar ner allt så snabbt att kläderna hinner ta slut innan vi fått tvättat!

Nu på eftermiddagen så kom vår Bvc sköterska hit på ett hembesök för att prata lite och väga Siri! Hon vägde nu 3950 g och hade alltså gått upp 150 g sen i torsdags. Mycket bra och har nu bara 70 gram kvar till födelsevikten!

På tal om vikt så vägde jag mig dagen efter förlossningen och hade då gått ner 6 av de 11 kilo jag gått upp. Vägde mig igår igen och hade tappat två till så nu har jag bara 4 kilo kvar till ursprungsvikt! Sen att magen är som en degklump är en annan femma men den får man nog ge mer tid :)


Ångmopp!

Nu har vi investerat i en ångmopp! De hade en bra deal på groupon så då slog vi till! Man kan rengöra alla golv, väggar, kakel, textiler osv + att man slipper massa dåliga rengöringsmedel och kemikalier!


Syskonkärlek!

Nu har vi ju haft Siri hos oss i över en vecka och omställningen har gått över förväntan måste jag säga. Hade förberett mig på att Axel både skulle ha svårt att somna på kvällarna och svårt att sova om nätterna men så har det inte blivit. Han blir bara mer och mer gosig mot henne och delar gärna ut kramar och pussar och visar inga direkta tecken på avundsjuka heller. De första dagarna så ville han inte gärna att Kalle skulle vara för mycket med henne men det bryr han sig inte om längre.
 
Första gången i knäet!
Han ger henne gärna nappen och snutten!
Han har till och med lånat ut "kinen" till henne och det är inte dåligt!

Kram!!
 
Vår stora duktiga kille!
 
 

Nya stövlar!

Klickade precis hem ett par nya Tretorn till Axel från Jollyoom.se. Han har bara fodrade stövlar som dessutom är på gränsen till för små så dessa fick det bli istället!
 
Nu hoppas jag bara att han får ner sina knubbiga små vader i dem med =)

Sömnlös natt!

Inatt fick vi inte sova många timmar. Lillan hade ont i magen och var ledsen från kl 1 fram tills morgonen och när hon väl somnade så vill ju Axel ta morgon. Då är det tur att man har Pino på dvd som Kalle kunde sätta på tvn. Han sovandes på soffan och jag med Siri i sovrummet. Vid 10 kom min syster hit på besök och träffade Siri första gången.
 
 
I eftermiddags kom Hanna, Micke och Jojjo på besök!.Lillan fick jättesöta kläder från Newbie av dem! Siri får dock leka modell en annan dag!
Axel tyckte att det var toppen med besök idag och körde järnet med Micke och när de skulle gå så skulle han följa med Jojjo hem! Det var en trött kille som somnade ikväll vill jag lova!
 
Axel älskar när vi får gäster..gissa varför?
 
 
 

Besök x 2!

Idag har vi haft två besök här hemma! Först kom Helle och Felix hit och sedan kom farmor och farfar! Siri var vaken större delen av förmiddagen så när det var dags för farmor och farfar att träffa henne så Siv hon hela tiden! Det blev även lite lek för Axel ute och Siri fick premiärligga vagnen!


Förlossningsberättelse nr 2

 
Lördag:
Fick några ordentliga förvärkar på kvällen hemma i soffan men det hade jag ju haft flera kvällar innan med även om det inte var lika många. Jag var fortfarande övertygad om att de inte betydde något. Vi gick och lade oss ganska tidigt och jag mådde lite skumt, bara jag inte åker på Axels magsjuka tänkte jag...
 
Söndag:
Vaknade på natten av att jag kände mig kass i magen vilket även var fallet, lite äckelmagad som jag är kräktes jag även efteråt och var nu övertygad om att jag var magsjuk. Sov dåligt och hade lite oregelbundna sammandragningar. Det blev ännu ett toabesök tidig morgon med samma procedur. På morgonen så började jag känna att jag fick ont i ryggen med jämna mellanrum och när de sedan började kännas fram i magen med förstod jag att det var värkar men trodde fortfarande inte att det var på riktigt. Kalle åkte och handlade lite dricka och blåbärssoppa och jag fortsatte att klocka dem och de var hela tiden ca 4 min emellan. Allt jag åt och drack sedan fick jag behålla och började inse lite smått att det nog inte alls var magsjuka utan ett tecken på att förlssningen var igång. Vid 10 tiden ringde jag koordinatorn som tyckte att vi kunde åka in på kontroll iaf och blev skickade till Mölndal. Först fick vi åka och lämna Axel hos mina föräldrar innan vi kunde ta oss vidare.
 
Vid 12 kom vi till Mölndal och fick göra en Ctg kurva först. Bebisen mådde bra och jag hade väldigt täta värkar. 7 st på 10 minuter var det även om de inte var så långa. Så tätt fortsatte det under nästan hela förlossningen med max 1,5 min mellanrum så jag hade att göra =). Efter ctgt så gjordes en undersökning som konstaterade att jag var öppen 3 cm men de tyckte att jag blödde lite för mycket för att de skulle våga släppa det så en läkare tillkallades och gjorde ultraljud. Det kom inte från moderkakan men de visste inte heller helt säkert vart ifrån den kom så det bestämdes att jag skulle få fasta, ingen mat eller vatten, ifall de skulle behöva plocka ut bebisen snabbt genom snitt. Jag fick även ha ett dropp och ctg under hela förlossningen för att ha koll på bebisen. Vid 13.30 så började även värkana göra mer ont så vi blev tilldelade ett rum och jag kunde få den efterlängtade lustgasen! Vid detta laget gjordes ytterligare en undersökning och jag var då öppen 5 cm.
 
Vid 15.00 var det dags för skiftbyte och jag fick ännu en kanonbarnmorska och barnmorskestudent. De gjorde ännu en undersökning och jag hade öppnat mig 9 cm! Lite lätt panik fick jag då värkarna var väldigt intensiva och jag insåg att jag nog inte skulle hinna få någon Eda. Dock kom läkaren vid 16.00 och kunde lägga en spinalbedövning istället (en spruta i ryggen men man slipper en slang som pumpar in bedövningen utan den håller i två timmar ca). Äntligen fick jag lite paus från smärtan i ryggen iaf även om det tryckte på neråt. Hinnorna togs även sedan då de inte verkade vilja gå av sig själva. Dock fick detta någon tvärtomeffekt på mig så att bebisen åkte högre upp istället för ner. När kl var 17.45 hade fortfarande inte så mycket hänt. Jag hade lite feber och fick två panodil och sedan ställa mig upp mot en gåstol och jädrar då hände grejer!  Det var ungefär här som jag började vråla som en brunstig ko! Hann nog bara stå upp i ca 6 värkar innan det var dags att förlösa bebis! Enligt journalen började jag krysta 18.05 och hon är född 18.19! En ilsken liten donna som visade näst intill perfekta värden och skulle ha mat med en gång! Fyra stygn fick jag endast sy efteråt med så jag är nöjd =)
 
Väldigt stor skillnad på mina förlossningar! Denna gång var jag verkligen med hela förloppet och det var verkligen det häftigaste jag varit med om och lätt kan göra igen! =) Förra förlossningen minns jag knappt tyvärr. Var väldigt nöjd med Mölndal och personalen med!
 
Vi bodde en natt på BB men åkte hem vid 11 dagen efter då jag verkligen mådde bra efteråt och de första dagarna har flutit på utan problem! Jag har inte ens fått "tredjedagsgråten! =)

Storken!

Idag var det besök på storkenmottagningen för hörseltest, pkuprov och vägning. Siri vägde nu 3800 g så det var bra! Hon klarade även hörselscreeningen galant och kunde åka där ifrån med en ok stämpel i rumpan! Fick även min förlossningsjournal utskriven så ikväll kommer en förlossningsberättelse!


Syskon <3

Var lite nervös innan men tror nog att det kommer bli hur bra som helst detta! Axel har redan visat tendenser till att bli en toppen storebror :) är väldigt försiktig med henne än så länge iaf :)


Första besöket!

Ikväll kom mina föräldrar på besök för att träffa nytillskottet. Mamma hade redan gjort det när vi hämtade Axel igår iof men det var premiär för min pappa. Axel la dock beslag på sin morfar rätt snabbt så det var inte lång stund han fick hålla henne. Nu dröjer det över en vecka innan de kan ses igen för imorgon åker de på sin årliga golfresa till turkiet!
 
 
Jag har inte lyckats fånga Axel på någon bra bild med sin lillasyster än. Inte så lätt med det yrvädret. Axel är väldigt nyfiken men lite avvaktande inför henne med. Han går hela tiden och hämtar hennes snutte, klappar och tittar gärna men har inte hållt henne än. Pappa ska helt inte vara för mycket med henne dock för det är ju faktiskt Hans pappa =)

Siri Ebba Wendel

Ja, namnet är väl i princip bestämt! Siri som tilltalsnamn och Ebba efter Kalles farmor!

Första natten hemma har det inte varit mycket sömn, den lilla donnan är inte alls sugen på att sova när vi andra vill och har minsann visat att hon har röstresurser som heter duga! Som tur är sover sig Axel igenom allt!


Gissningstävling!

Gissningstävlingen är nu över! Ingen lyckades pricka rätt datum men den som kom närmst på det övriga var Malin Nilsson som endast gissade fel med 10 gram. Kalle kom på en delad andraplats med Johanna =)
 
Kalle:19:e april, flicka, 4100 gram, 50 cm lång
Johanna: 22:e april, flicka, 3990 gram, 52 cm lång
 Moster Lina: 23:e april, flicka, 4275 gram, 53 cm lång
Anna L: 24:e april, pojke, 4280 gram, 53 cm lång
Malin N: 24:e april, flicka, 4010 gram och 51 cm lång
Pappa Anders: 24:e april, flicka, 4200 gram, 52 cm lång
Hanna A: 24:e april, flicka, 4180g gram, 51 cm lång
Marie.E: 25:e april, pojke, 3685 gram, 52 cm lång
Helen.L: 25 april, pojke, 4065 gram, 51 cm lång
Sara W: 27:e april, flicka, 3980 gram, 54 cm lång
Sara S: 27:e april, pojke, 3800 gram, 53 cm lång
Mamma Bitte: 27:e april, flicka, 4225 gram, 52 cm lång
Anna B: 28:e april, flicka, 4250 gram, 55 cm lång
Liselotte: 28:e april, flicka. 3895 gram och 53 cm lång
  Jag: 29:e april, flicka, 4500 gram och 53 cm lång
 
 

Välkommen till världen!

Det har minsann blivit ett litet uppehåll här i bloggen men jag har haft bättre saker för mig, som att föda barn tillexempel! Igår på beräknat datum föddes Axels lillasyster kl 18,19 på mölndals sjukhus här i Göteborg. Hon var 51 cm lång och vägde 4020 gram. Hon hade ett hattmått på 34,5 cm så huvudet var bra mycket mindre än Axels var (37,5 cm). Förlossningen var väldigt intensiv och ganska snabb men en helt annan upplevelse än förra! En förlossningsberättelse kommer när jag har lite mer tid att skriva den! Nu ska jag njuta av tillökningen i vår familj! Axel är förresten väldigt nyfiken på vår nya familjemedlem så det verkar lovande =)

Det.är.inte.sant!

Dagen blev inte alls som planerad! Bestämde mig för att ha Axel hemma idag, dels för att han inte verkade helt nöjd men mestadels för att jag inte orkade stressa upp när vi låg och mös i sängen! Tur var nog det för vid 10 så började Axel gny med efterföljande spyor i vårt sovrum! Sen har resten av dagen gått i ett... I med Axel i badet, sanera hela golvet, avboka lekdejten (det är fjärde gången nu för någon av grabbarna har alltid lyckats bli sjuka!) ringa Kalle och planera om eftermiddagen då vi skulle hämtat bilen. Det får han göra själv istället. Starta första maskinen tvätt för dagen (det blir nog några), lägga Axel, och tillsist sanera mig själv i duschen!

Så typiskt på många sätt detta! Tänk om jag blir dålig och förlossningen startar? Vågar inte ens tänka tanken men jag tror nog att kroppen är så finurlig att den spar på förlossningen några dagar om så blir fallet! Ändå tur att det kom nu och inte när bebisen är nyfödd! De andra gångerna som axel blivit magsjuk så har det ändå gått snabbt över och hoppas på det denna gång med!!


Besök!

I eftermiddags kom Linda och Tess på besök men barnen var inte alls på humör tydligen och ville inte alls leka med varandra! Utbrotten fortsatte från Axels sida sedan men han blev iaf lite glad när han fick "måna" med vattenfärger. Det består dock mest av att doppa penseln i vattnet!!

Nu är det äntligen dags för veckans höjdpunkt, Revenge!!! Imorgon ser vi fram emot då vi både får besök från Sara och Vidar och sedan ska vi hämta vår nya bil!!


Dans!

Det blir mycket musik och mycket dans nuförtiden!


3 år!

Idag är det mitt och Kalles datum! Den 17:e april 2010 blev det vi två och på dessa tre år har vi hunnit med mycket måste jag säga! Hus, två barn (snart) och en förlovning bland annat!! Det blir dock inte så mycket "firande" för oss idag. Vi firar genom att ha varit på banken och gjort klart det sista med billånet och om en stund får det bli varsin sandwichglass =) Nästa år får vi hitta på något mer ordentligt, en spahelg tillexempel!
 
Älskar dig <3

Snuva!

Någon mer än jag som börjat känna av pollensäsongen ordentligt än? Jag går och snörvlar och nyser så det står härliga till och då har inte ens björken börjat än! Vågar inte ta medicinen som vi har hemma heller då den är utskriven av läkare men vet inte hur den funkar med graviditeten! Så jag snörvlar vidare helt enkelt!


Besök hos barnmorskan v 40

Nu blir det ett besök i veckan hos bm tills bebisen vill komma. Blir ju dock inte fler än två till, max! Allt var bra som vanligt och vi bestämde även att om det inte hänt nåt tills nästa vecka så gör hon en hinnsvepning för att kanske kunna reta igång det. Det var ju förmodligen det som satte igång värkarna förra gången så jag hoppas att det ger samma effekt isf! Magen hade stuckit iväg lite igen och hon tippa på att bebis nu väger närmre 4 kilo iaf.
 
16/4 v 40
Sf mått: 38 cm, så nu ligger jag på översta kurvan...
Hjärtljud: 138 slag/min
Vikt: + 2 kilo, + 11 sammanlagt
Blodtryck: 125/70
Läge: Rörlig men ligger väldigt långt ner. I startposition! =)
 
2/4 v 38
Sf mått: 36 cm
Hjärtljud: 142 slag/min
Vikt: + 1 kilo, +9 kilo sammanlagt
Blodtryck: 125/75
Läge: Rörlig
 
27/3 v 37 (ultraljud)
Ett snabbt ultraljud kunde konstatera att bebis nu
vänt tillbaka och ligger med huvudet ner!
 
19/3 v 36
Sf mått: 35 cm
Hjärtljud: 140 slag/min
Vikt: + 2 kilo så sammanlagt + 8 kilo
Blodtryck: 120/65
Läge: Säte/rörlig
 
 26/2 v 33
Sf mått: 32 cm
Hjärtljud: 156 slag/min
Vikt: + 1 kilo sedan förra gången så sammanlagt +6 kilo
Blodtryck: 125/70
Läge: Säte/rörlig
 
5/2 v 30
Sf mått: 29 cm
Hjärtljud: 140 slag/min
Vikt: + 5 kilo
Blodtryck: 120/70
Läge: huvud ner/rörlig
 
9/1 2013
Sf mått: 26 cm (låg någon cm under förra gången i samma vecka)
Hjärtljud: 150 slag/min
Vikt: + 3 kg (jag som trodde jag skulle väga mycket mer efter denna julen men 3 kg är ju inte mycket så jag är förvånad!)

Surpuppa!

Idag har jag en riktig surpuppa här hemma! Det hela började när han var tvungen att följa med hem från förskolan! Fly förbannad, gapa och skrek hela vägen hem. Han bara slängde sig så fick bära honom till och från bilen! Pust! Sen har det fortsatt i samma anda! Bryter ihop för minsta lilla! Hoppas bara att det är en dålig dag han har så han inte håller på att bli sjuk!


Magen och bebis v 40

6 dagar kvar till bf, minst 20 dagar kvar tills vi får träffa bebis...men vem räknar? =) Nu är det verkligen upp och ner, de flesta dagar ner tyvärr. Igår kunde jag knappt gå över huvudtaget då bebis låg och tryckte så långt ner att varje steg kändes som ett knivhugg i "Fiffi"! Idag har jag knappt haft ont där alls så det kan verkligen skifta fort! Däremot så har jag börjat bli så varm! Har suttit och svettats här hemma så att det nästan rinner om mig, otrevligt jag vet!! Maj-Björn lever iaf loppan där inne så behöver ju inte oroa mig för minskade fosterrörelser direkt! Imorgon blir det besök hos barnmorskan igen!
 
v 39+1
Känns som om magen stannat av i växandet nu eller så är det bara som jag tror.
Slänger in en bild från samma vecka förra graviditeten och kan ju konstatera att magen nu sitter mycket längre ner. Axel sjönk ju aldrig riktigt ner så inte så konstigt kanske.
 

Bild från 2011
 
Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Städhjälp!

Det är tur att vi har städhjälp här hemma!! Och han tar sin uppgift på största allvar och torkar överallt, helst går han efter pappa och torkar på samma ställe som honom!


Playdate!

Idag har vi varit iväg och lekt hela dagen lång! Åkte iväg redan vid 10 tiden för att byta till sommardäck sedan vidare till Frida och Johan och deras godingar Alva och Leah! Lite fika och lek hanns med innan det var dags för vila. När barnen sov satt jag och Frida mest och snacka strunt och Kalle hjälpte Johan med "elgrejer". Sedan blev det lek hela eftermiddagen lång och vi blev även bjudna på smarrig middag!
 
 
Kalle fick prova på att vara trebarnspappa när alla skulle ha sin uppmärksamhet och lyssna på bok samtidigt. Som vanligt så lyckas man alltid fota försent!
 
Ungarna var väldigt goa mot varandra idag med undantag för några tjuvnyp =)
Tack för idag! Alltid lika kul att ses!!

Pusskalas!

Fick en så härlig historia berättad för mig när jag hämtade Axel på förskolan idag. Det hade varit en lite flicka som ville pussa Axel och han hade svarat Ja, att han ville ha en puss. De visste dock inte riktigt hur de skulle få till det så det slutade med att han hade fått den på kinden. Flickan tänkte nog att hon var klar men då hade han vänt andra kinden till och pekat på den, han ville så klart har en där med! haha goa ungar!
 
 
Axel är förresten inne i en riktigt härlig men jobbig period nu! Det är BARA BUS! Och han har verkligen förstått att jag inte är så snabb för tillfället och sticker så fort han får chansen! Sin pappa testar han stenhårt med och skrattar bara så fort man säger till honom!
 
På fredag om en vecka ska vi förresten hämta vår nya bil!! Längtar!!!

Ensiffrigt!

Ja då var vi nere på ensiffrigt iaf! Jag är redo, kroppen är redo så nu väntar vi bara på att bebisen ska känna det samma! Fast med detta väder så förstår jag att den hellre ligger i magen och gottar sig!


ny bil it is!

Nu har vi pratat med banken och löst så att vi kan köpa ny bil! En svart Skoda Octavia blir det, det är en ny bil men från 2012, påställd i höst så den är nedsatt väldigt mycket i pris! Vi "förlorar" visserligen några månaders nybilsgaranti men det är det värt! Kalle fick välja färgen, fanns visserligen bara två att välja på, svart eller ljusgrön. Vi tittade faktiskt på en begagnad Skoda med men då det "endast" skiljde 30.000 på de två bilarna så tog vi en ny. Hade det däremot handlat om fullpris på bilen, 221.000 tror jag det är så hade vi inte köpt en ny!
 
(bilden är lånad av www.bilgaraget.se)
 
Så imorgon när Kalle slutat jobbet ska vi ut till bilfirman för att skriva på! Får se när vi kan hämta bilen sen, förmodligen nästa vecka antar jag? Kommer bli skönt att ha lite mer utrymme för två bilstolar och en syskonvagn!!

Underbart!

Efter lite mellanmål i eftermiddag gick jag och Axel för att besöka hästarna! Axel var som vanligt helt lyrisk och vågar nu till och med gå fram och klappa! Mitt jobb ligger ju precis vid stallet med så vi passade på att gå in och leka lite på gården. Riktigt härligt väder har det ju varit så vi var ute en bra stund! Nu känns det ju iaf som att vintern är borta och våren har gjort entré!


Cykelpremiär!

I helgen fick vi köpt en cykelhjälm till Axel så idag var det dags att inviga hans nya trehjuling! Hjälmen är väl kanske inte den roligaste att ha på sig men han glömde snabbt av den när han satte sig på cyklen. Fullt koncentrerad att hålla fötterna på tramporna vilket inte var det lättaste! Det blev dock en kort tur innan han fick syn på gungan och ville göra det istället!
 

Magen och bebis v 39

Mindre än 2 veckor kvar till bf, 13 dagar för att vara exakt! Men om man tänker max 27 dagar så blir det genast mer deprimerande....Har börjat få mycket mer förvärkar denna gång iaf som jag hoppas gör någon nytta "down there" iaf! Det mesta är nog klart här hemma, bara Axels väska som ska förberedas nu!
Jag kom på i veckan att det faktiskt borde finnas regler kring detta med att gå över. Eftersom att jag gick över 16 dagar förra gången så borde jag få 16 dagar innan denna gång....men bebisen verkar inte har godkänt dessa regler! Attans!
Jag är i alla fall galet nyfiken på vem som gömmer sig där inne nu! Snälla, kom ut snart!!
 
v 38+1
 
Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Ny stol!

Idag blev det en promenad i solen bort till affären! Inte så lång sträcka egentligen men det var fruktansvärt jobbigt och den färden gör jag inte om som höggravid igen!! Axel var dock jätteduktig och gick (sprang) en stor del av sträckan hem!
Väl hemma igen så väntade farmor och farfar på oss, de hade fått i uppgift att köpa en ny stol till Axel så nu är den färdigmonterad och provsutten! Vi valde att behålla bygeln ett tag till även om jag vet att han kan sitta utan. Vill kunna lämna bordet för några sekunder utan att en olycka händer!


Ny bil eller ej?

Fått lite frågor på hur det gick igår med bilen. Jo, det gick bra får jag väl säga. Vi kommer få ut mer på vår bil än vad vi har lån på vilket var en förutsättning för att vi ska kunna byta MEN det behövs även en kontantinsats (som alltid visserligen) på ca 30 000 som vi inte bara kan punga ut så där med just nu. Så innan vi kan bestämma nåt så måste vi prata med vår bank och se om vi kan komma överrens om en lösning. Om det nu blir byta till någon av de bilarna vi tittade på igår så blir det nog en av deras 2012 som de säljer ut just nu. Nya, men nedsatta i pris då de förlorat några månader på garantin.
 
 
Alternativet hade ju även varit att sälja bilen privat, då hade vi ju fått ut ännu mer för det och sen köpa en bil begagnat men att köpa en på blocket känns uteslutet då det lika väl kan vara som att köpa grisen i säcken...På något sätt kommer det lösa sig iaf så ny bil kommer det bli, frågan är bara vilken =)

Åka pulka?

Axel verkar vilja ha snö igen! Han gick in i mina föräldrars garage och hämtade pulkan och tyckte att morfar minsann skulle dra honom i den. Axels ord - morfars lag!

Nu har jag och Kalle åkt iväg för att tvätta bilen för att sedan åka ut till Skoda och se om vi kan byta upp oss till en större Octavia istället! Det hänger väl lite på hur mycket de kan ge för vår nuvarande bil!


Påfyllning av fransar!

Igår var jag hos Johanna för att få påfyllning av fransar! I och med att man fyller på innan man tappat alla så tar det inte lika lång tid som när man gör ett nyset. Supernöjd är jag och hon satte lite fler denna gång!
Hon har verkligen superpriser just nu, ett nyset kostar endast 500 kr (kostar mellan 1600-1800 på saloner i gbg) så om du vill göra, säg till mig så skickar jag kontaktuppgifter!
 
De fransar som jag hade kvar från förra gången.
 
Work in progress!

 
Efter!
 
Skulle egentligen vilja lägga ut en bild framifrån med men det är ju omöjligt att få till en bra bild!! Ska se om jag kan lyckas med de i helgen så ni får se resultatet som man faktiskt ser det i verkligeheten!

Lekparkshäng och gravidsnack!

Vid tolv idag hämtade jag Axel på fsk och åkte sedan vidare mot Lerum och den stora lekplatsen som ligger vid Aspen! Där mötte vi upp Liselotte och Isak för lite lek! Liselotte är med gravid och ska ha i början på juni så det blev mycket snack om graviditeterna och vad som komma skall! Axel sov i vagnen den första halvtimmen innan han vaknade till liv och kunde leka lite han med!
Efter en stund gick vi till Aludden för en fika innan vi avslutade med en stund på lekplatsen igen! En riktigt stor och påkostad lekplats är det med något för alla åldrar!! Hit kommer vi definitivt igen!!


Trots!?

Jösses vilken period som Axel är inne i nu! Det är nej och tvärtom till ALLT! Får han inte som han vill så blir han helt galen och att få med honom hem från förskolan är en pärs! I eftermiddags så gick vi ut och lekte en stund men när det var dags att gå in så blev han helt galen och jag fick bära hem honom! Hädanefter, så länge som magen är kvar så får jag nog vänta tills Kalle är hemma innan vi går ut!

Underbart väder är det dock, har väl inte undgått någon så de bråkfria stunderna var ju underbara!


besök hos barnmorskan v 38!

Nu är det bara två veckor mellan besöken så idag var det alltså dags igen! Inte så mycket nytt och allt verkar vara bra! Huvudet ligger ganska långt ner nu (jo tack det känns) men rumpan ligger samtidigt väldigt högt under revbenen så det blir nog en lång bebis detta med skulle jag gissa!
 
2/4 v 38
Sf mått: 36 cm
Hjärtljud: 142 slag/min
Vikt: + 1 kilo, +9 kilo sammanlagt
Blodtryck: 125/75
Läge: Rörlig
 
27/3 v 37 (ultraljud)
Ett snabbt ultraljud kunde konstatera att bebis nu
vänt tillbaka och ligger med huvudet ner!
 
19/3 v 36
Sf mått: 35 cm
Hjärtljud: 140 slag/min
Vikt: + 2 kilo så sammanlagt + 8 kilo
Blodtryck: 120/65
Läge: Säte/rörlig
 
 
26/2 v 33
Sf mått: 32 cm
Hjärtljud: 156 slag/min
Vikt: + 1 kilo sedan förra gången så sammanlagt +6 kilo
Blodtryck: 125/70
Läge: Säte/rörlig
 
5/2 v 30
Sf mått: 29 cm
Hjärtljud: 140 slag/min
Vikt: + 5 kilo
Blodtryck: 120/70
Läge: huvud ner/rörlig
 
9/1 2013
Sf mått: 26 cm (låg någon cm under förra gången i samma vecka)
Hjärtljud: 150 slag/min
Vikt: + 3 kg (jag som trodde jag skulle väga mycket mer efter denna julen men 3 kg är ju inte mycket så jag är förvånad!)

Svinsött!

Beställde hem två par fodrade tofflor från www.svinsot.se i helgen och fick hem dem redan idag! Det var en snabb leverans! Axel har redan ett par ofodrade på förskolan som är kanon så detta köpet fick bli inför hösten! Bebisen fick självklart ett par med!


Våffellunch!

Idag var familjen Carlsson/Sörensen här på förmiddagen för lite lek, bus och våffelätande!! Oj vad Axel tycker det är jobbigt att dela med sig av sina leksaker för tillfället men det gick ganska så bra ändå!
 
 
Full fart framåt!
 
  
 

Alla ungar tyckte det var smaskens med våffla!!

 
 
 

Magen och bebis v 38

Igår var det exakt 3 veckor kvar till BF men jag räknar med att det är 5 veckor kvar! Lika bra på att ställa sig in på att gå över så blir det kanske inte lika jobbigt....Kalle tror dock att den kommer tidigare denna gång! Vi får väl se! 1 april idag iaf och det "ska" ju vara denna månad som Maj-Björn gör entré men vi får väl se!
Imorgon är det dags för ett besök hos barnmorskan igen. Alltid lika kul att gå dit =)
 
v 37+1
 
Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

RSS 2.0