Mot ljusare tider!

Även om jag tycker folk är galna som säger att de tycker är vår ute (det kommer aldrig bli vår i januari! Möjligtvis i mars!) så tycker jag det är väldigt skönt när det blir ljusare på eftermiddagarna! Idag ville Axel gå hem från förskolan och det är så skönt när man kan gå i lugn takt utan stress! Det är en bit hem och han kom nog halvvägs iaf!!


Inte som planerat!

Denna dag blev inte alls som planerat! Egentligen skulle Jojjo, Salo och lilla Ella komma hit på besök men då Kalle blev dålig inatt så fick vi ställa in och boka om! Tänkte istället gå med Axel till öppna förskolan men han bestämde sig istället för att sova bort stora delar av eftermiddagen så det blev inget med det heller! En riktig hemma dag har det blivit istället! Själv har jag inte heller känt mig helt 100 nu på eftermiddagen men hoppas att det går över för kan absolut inte vara borta från jobbet denna vecka!

Axel är inte särskilt intresserad av den växande magen men han kommer iaf allt oftare och lägger huvudet på den, perfekt som huvudkudde ju!


Underbart!

Efter en riktig helsikes dag på jobbet med många sjuka i personalen så är det underbart att få gå och hämta denna godingen på förskolan och gå hem å mysa! Nu väntar vi bara på pappan också!


Universeum!

Som jag skrev tidigare idag så var Axel på universeum med momo, offa och nina (lina=) Fick lite bilder skickat till mig med tillhörande text av Lina så den berättelsen får ni här!
 
En nyvaken kille som tittar på rockor, fast lockades nog mycket mer av de andra barnen som var där.
 
   
Axel och mormor tittar på stora fiskar, var mycket skeptisk till glaset först med närmade sig låångsamt och petade snabbt, sen gick det bra
 
  

Axel går med mormor och morfar och tittar på fler fiskar och massa ormar
 
Axel och moster tittar på hajarna, mycket "titta" fast mest på småfiskarna då, medan jag försöker få honom att se de största hajarna
 
 
Nu börjar Axel ta egna initiativ till att stora runt (läs springa) och titta på saker, det blev mycket jagande efter grabben här haha
 
 
Axel och morfar tittar på ett fint akvarium med massa färgglada fiskar
 
Axel och mormor går till regnskogen för att titta på fåglar och apor, fick ingen bild på aporna men Axel verkade gilla dem fastän han sa "nä" ett flertal gånger
 
Knappar... säger la sig självt?
 
Lite vila, axel klättrade upp och satte sig själv
 
Axel skulle visa en pojke som drog i tyngderna att han minsann var lika stark! det tyckte inte den äldre pojken hehe
 
Mat! Nu var det en trött kille som nog gärna ville hem och krama sina föräldrar
 
"Tack tack för idag, i sommar tar ni väl mig till Liseberg?" säger Axel =)
 

Egentid!

Axel är feberfri idag! Hurra! Så idag ska han följa med mormor, morfar och moster till universeum och jag och Kalle ska göra massa andra ärenden! Hämta våra nya vitvaror bl.a.!

Bild från igår kväll som det kommer mer om senare!


Pappagris!

Ja det är tydligen bara pappa som duger nu! Inatt fick jag inte röra honom, han skulle ligga hos sin pappa minsann! Likadant nu när han skulle vila, vägrade sova i sin egen säng men när Kalle skulle gå och lägga sig för att vila han men (jobbig natt) så lommade Axel efter, la sig bredvid och somnade bums.

Igår var vi ju på vårdcentralen. Sänkan tydde på virus om än ett elakt sånt! Fick mollipect utskrivet för hostan men stackars axel blev alldeles hyper och skakig av den så det har blivit minimalt med sömn inatt! Feber har han fortfarande men inte så hög som tidigare dagar så jag hoppas verkligen art det är på väg över nu!!!

Ikväll ska jag iväg på 30 års middag hos Hanna! Måste se till att få lite vila innan dess så man slipper gå dit som en zombie!!


Nya naglar!

Igår kväll flydde jag sjukstugan för en stund och åkte till Jojjo som skulle göra mina naglar! Jättebra blev dem men nu ska man bara lära sig allt på nytt, klä på sig, byta blöja, peta näsan, skriva på iphonen... Helt enkelt allt som är viktigt här i livet :)

Denna dag bjuder nog inte på mer spännande saker än tidigare i veckan förutom ett besök på vårdcentralen!


Inget att göra?

Pratade med vc förut och det är bara att vänta. Finns inte mycket att göra sa hon, tydligen så kan de ha hög feber i fyra dygn utan att det är någon fara.... Men nu har febern stigit ytterligare till 40,2 så har gett honom Ipren och nu har han somnat igen! Blir nog ett samtal till vc imorgon igen om det inte sker någon drastisk förändring och då får de banne mig ta en titt på honom! Inte ens vatten vill han ha nu och det är inte likt honom!

Blir inte roligare bilder än såhär för tillfället...


Vabskifte!

Idag har Kalle varit hemma med lilleman men resten av veckan så får det bli jag! Lilleman är tyvärr inte bättre och har fortfarande över 39 graders feber. Natten var hemsk och jag trodde att vi skulle behöva åka in med honom pga envis hosta som aldrig verkade ge med sig! Tillslut så lugnade det sig något och han fick sova mellan oss! Där har han inte legat sen han var nyfödd :) om denna natten blir likadan så får det bli ett samtal till vårdcentralen imorgon. Även om de säkert inte kan göra så mycket så kan de hjälpa honom med hostan på natten så han (och vi) kan få sova! Han blir ju inte friskare av sömnbrist stackaren :(


Feber?

Trots närmre 39 graders feber så har Axel sprungit runt som en vettvilling här på morgonen! Var tvungen att dubbelkolla tempen för trodde först jag sett fel men nog har han feber alltid! Men tillslut orkar inte ens den mest ihålliga stå emot så nu ligger han i sängen för att sova lite! En paus för mig med! Ja tack! :)


Sjukstuga igen!

Två veckor fick Axel vara frisk innan det var dags för nästa sjukdom! Han vaknade med 38 graders feber och sedan har den bara stigit mer och mer under dagen. Kokhet var han ikväll och man skulle nog kunna steka ett ägg på honom! Kalle fick vara hemma idag och imorgon så är ju vi ändå lediga, så får vi se hur länge detta vill hålla i sig! Halva hans förskola verkar vara utlaget i både magsjuka och influensa och jag är glad att vi slapp åka på det förstnämnda!
 
En bild på en frisk kille för några dagar sedan!

Magen v 28!

Ny vecka igen och idag går vi in i v 28 (27+0)! Det är en livlig lite krabat som bor där inne och det är fulla aktivitet på både dagar och nätter!! Ligger och trycker med rumpan under revbenen precis som sin storebror gjorde och det är ingen skön känsla! Dock väldigt skönt att den ger sig till känna ofta så att man vet att allt är som det ska!
 
Kalaskulan i v 28!
 
Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Söndag!

Idag har vi haft en ganska lugn dag! På eftermiddagen så åkte jag och axel hem till mina föräldrar! Kalle stannade hemma för att dra om elen i köket inför kommande renovering! Axel var så nöjd med all uppmärksamhet som vanligt och var ute och åkte pulka 2 gånger till sin stora förtjusning! Nöjd kille!!


Leklördag!!!

Idag fick vi besök av Vidar, Sara och Jonas för lite lek! Pojkarna (och mammorna med för den delen) hade inte setts sen början av december! Axel var lite blyg till en början men det dröjde inte länge förren det var full fart på dem båda!
 

Båda skulle självklart ha samma saker och komma upp i samma fotölj...samtidigt!
 
Med lite hjälp fick båda plats!
 
 
 
De vuxna lyxade till det ordentligt medans barnen lekte!
 
Det var kramkalas som vanligt men denna gång så var det Vidar som delade ut de flesta =)
 
 
FInns det något sötare än barnfötter?
 
Vidar fick även Axel att övervinna sin rädsla för sin spelande traktor så nu lär den nog gå på repeat här hemma!! Det var en trött kille som la sig ikväll så nu hoppas vi på sovmorgon imorgon =)

Rabattkod!

Om ni använder koden nedan så får ni 20 % rabatt hos HildestamDesign!!
 

Bitare!

Äntligen helg igen!! Tycker bara att det är måndag och fredag nuförtiden!

Axel har det tydligen lite jobbigt på förskolan just nu med de nya inskolningarna. Väldigt jobbigt att inte få/kunna vara 100 % i fokus hela tiden så då försöker han bita de nya barnen! Inte kul att höra även om jag vet att det är normalt! Det går förhoppningsvis över snabbt!!!

Axel skulle gå hem från förskolan idag. En bit kom vi iaf innan han fick åka vagn resten av vägen!


En dejt..

Efter en lång arbetsdag och efterföljande inhandling av mat så har jag nu en dejt med Mr Grey!! 1 1/2 vecka sedan jag läste ut första boken så det är på tiden att ge sig på bok nr 2!


Bad mother...

Hemkomna för en stund sen efter att ha varit och hälsat på mitt gamla jobb!! Tröttheten slog verkligen till nu så jag är en "dålig" mamma idag som sätter på teletubbies på tvn för att få lite vila!! Axel fullkomligt älskar dem och även om man blir lite knäpp av dem så är jag så glad att kunna ta till dem när huvudet och kroppen inte orkar mer!


Blir så trött!!!

Denna dagen har verkligen gått i ett!!! Började jobba kl 6 imorse och jobbade fram till 14, sedan direkt iväg på ett möte (också jobbrelaterat). Stressa till förskolan för att hämta Axel och sedan knalla hemåt! Väl hemma upptäcker jag att jag inte har någon nyckel med mig!!! Fick knalla en bit för att packa in oss i bilen och köra till mina föräldrar i olofstorp och hämta en extra nyckel! Hem igen och hinner ganska precis slänga in mig i en micropaj, tillbaka till jobbet för 2,5 h Apt.... Tror ni jag är trött??


Ännu en helg...

Fy, jag tycker verkligen att helgerna går på tok för fort!! Man hinner inte tänka att det är fredag förren måndagen är här igen!
Idag har vi haft en riktig röjardag här hemma! Inte mindre än sex flyttlådor med skit har vi/ska vi slänga! Nu finns det helt plötsligt gott om plats i vårt förråd igen! Sedan har jag även roat mig med att sortera Axels urvuxna kläder och vakumförpackat dem! Dessa vakumpåsarna måste vara en av de bästa uppfinningarna som gjorts! =)
 
Packa och förslut...
 
 
Sug ut luften med dammsugaren och tadaa, en mycket mindre förpackning med massa kläder!
 
Idag hoppas jag på att kunna somna tidigt för imorgon börjar jag jobba kl 6! Sen är det även APT på kvällen så det blir en lååång dag!!!

Avfrostning!

Trots en seg start på dagen så har vi fått lite gjort iaf! Axel har fått ut och åka i sin pulka, ser ju så sur ut men nog tycker han det är kul! Sedan har eftermiddagens projekt varit att frosta av frysen. Lite onödigt kanske när de ändå snart ska bytas men det var välbehövligt att få slängt en massa och nu är det jobbigaste gjort, så blir det nog inte så mycket arbete när de väl ska bytas!


Tvåsiffrigt!

Så var vi nere på tvåsiffrigt!! 99 dagar kvar till bf!!! Tiden går så fort denna graviditet!!!


Äntligen helg!

Det har varit en riktigt tuff vecka så helgen är verkligen välkommen!! Igår var Kalle inne i stan och de goaste vännerna Hanna och Johanna kom hit med sushi på kvällen!!! Bus med Axel och prat om gamla roliga minnen blev det som vanligt! :)

Grönsaker med dipp tyckte axel var toppen!


Sömnlöst!

Det var ingen bra natt i natt! Axel vaknade mycket och höll både mig och Kalle vakna! Och när den lille väl sov så drog den store timmerstockar så det blev verkligen minimalt med sömn! Förberedelse för vad som komma skall antar jag! Det var tur att vi var lediga idag iaf! Axel somnade redan 20 över tio i soffan och vi sov i två timmar! Skönt! Eftermiddagen spenderades på öppna förskolan och när vi kom hem så var det återigen en trött kille som somnade på soffan, och nu sover han för natten :)


Magen v 26!

Idag går vi in i vecka 26 (25+0). Har nu under ledigheten tänkt att det var så skönt för att jag inte alls haft ont av foglossning denna gången. Det fick jag dock äta upp idag och redan på morgonen så dök den upp som en käftsmäll!! Har haft en 12 timmarsdag med så nu kan jag knappt lyfta ena benet?? Dags att plocka fram bältet tror jag minsann!
 
Magen idag!
 
 
 
 
Lite jämförelsebilder (även om de inte är tagna med exakt samma avstånd), den vänstra är från v 23 och den högra från idag, v 26. Inte konstigt att det gör ont stundtals, växer ju så det knakar!
 
Så här står det om graviditeten denna vecka:
Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

tillbaka till jobbet!

Ja då var ledigheten över för denna gången!! har ju varit hemma i tre veckor nu pga magsjukan innan jul så det ska faktiskt bli skönt att få lite rutiner i vardagen igen! Det blir full rulle från start på jobbet med två inskolningar och sen två logopedstudenter som ska komma ut och filma mig med barnen inför deras examensarbete!! Jag har ju planerat att arbeta hela mars ut och sedan vara ledig de sista tre veckorna innan bf. Hoppas verkligen att jag/kroppen kommer att orka, börjar redan känna mig stor nämligen!
 
Andra saker att se fram emot den närmsta framtiden är:
  • Hannas 30 årsfest/middag
  • Blingovisning
  • Tacokväll med mammamaffian?
  • Renovering av köket
  • Ett hotellnatt på Hotell Örgryte med min käraste
  • En tidig vår?!! Snälla!
  • Få fixa och dona inför lillens ankomst
  • Och att Axel ska bli storebror såklart!!
 

Hobbit!

Axels feber var som bortblåst i morse så jag och Kalle fullföljer vår bioplan! Hobbit blir det!


Sjukstuga!

Axel somnade i sin morfars knä i eftermiddag och när han vaknade var han riktigt varm! Tog tempen när vi kom hem som visade 39,3 så nog hade han feber alltid! Även Kalle som varit iväg och spelat match mår inte riktigt som han ska så vi får väl se vart detta leder!
Inte länge Axel får vara frisk nuförtiden! Och på förskolan har han inte varit på 3 veckor då han var magsjuk innan jul! Hoppas att det är snabbt övergående så han är frisk tills på måndag annars blir ju uppehållet ännu längre.... Men det känns ju inte lovande direkt.


Löktricket!

Igår kväll fick Axel en hemsk torrhosta! Även snoret har tyvärr kommit tillbaka! Men mot hostan så fick jag ett husmorstips, att lägga lök i hett vatten och sedan ställa vid huvudändan av sängen! Sagt och gjort! Kunde ju inte skada att prova tänkte jag! Och faktum är att han sov gott hela natten sen! Hostan har varit bättre ikväll men inte borta så han fick en dos till!


Ut med julen!

Sådär, då var julen ett minne blott här hemma! Nu väntar vi bara på våren!!!

Jag ska strax hoppa in i duschen för ikväll blir det tapasmiddag på manana med tjejkompisarna!

Axel och Kalle har disco i vardagsrummet!


Vattenpalatset!

I förmiddags så var vi och badade på vattenpalatset! Har inte badat sen i november nu men Axel verkade inte glömma nåt han lärt sig! Dök, och hoppade från kanten gjorde han och verkade tycka det var kul att både mamma och pappa var med!

Bilderna är inte från idag utan tagna under sista kursen i nov!


Barnpalatset!

Efter många dagar hemma denna jul så tyckte vi att det var dags att hitta på något kul för lilleman. Bestämde träff med Frida, Johan och tjejerna utanför barnpalatset så där har vi varit i eftermiddag och röjt!


Nyårsafton!

Även detta nyår firade vi hos Frida och Johan och fick sällkap av ett par till med deras barn. Då jag inte bett om lov att publicera bilder på dem så blir det bara några få kort!!
Vi var där redan vid fyra så barnen skulle få leka av sig lite! Axel var superblyg i början och det märktes att det var längesedan vi sågs! Efter ett tag så släppte det dock och leken var i full gång. Men det är stört omöjligt att ta kort på barnen numer då det bara blir på en rygg eller sidan!
 
 
Likt förra året så hade vi ansvar för en rätt var och vi hade förrätten!
 
Chevrétoast med ruccola, rostade pinjenötter och honung!
 
 
Oxfilé med potatisgratäng, sås och sallad! Så gott!!
Och efterrätten glömde jag ta kort på men det var en chokladkaka!
 
Barnen sov ganska hyffsat med några få uppvaknanden men när klockan blev halv tolv och Axel vaknade så tog vi upp honom så han fick vara med på tolvslaget! Trodde att han skulle bli rädd för alla smällarna men det gick hur bra som helst!
 
 
 
En lycklig Axel som fick vara med de vuxna mitt i natten!!
 
Några nyårslöften blir det inte för mig för de lyckas man ju ändå inte hålla!! Men jag hoppas på ett bra år trots att det innefattar talet 13 =)
 

RSS 2.0