Magen v 26!

Idag går vi in i vecka 26 (25+0). Har nu under ledigheten tänkt att det var så skönt för att jag inte alls haft ont av foglossning denna gången. Det fick jag dock äta upp idag och redan på morgonen så dök den upp som en käftsmäll!! Har haft en 12 timmarsdag med så nu kan jag knappt lyfta ena benet?? Dags att plocka fram bältet tror jag minsann!
 
Magen idag!
 
 
 
 
Lite jämförelsebilder (även om de inte är tagna med exakt samma avstånd), den vänstra är från v 23 och den högra från idag, v 26. Inte konstigt att det gör ont stundtals, växer ju så det knakar!
 
Så här står det om graviditeten denna vecka:
Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.

Kommentarer
Postat av: Sara

Nu händer det verkligen saker!! Måste ses snart!!!

2013-01-07 @ 20:53:46
URL: http://mammasara.wintland.se
Postat av: Sara

Så fin så :)
Jobbigt med foglossning. Jag hade superont när jag väntade Junie. Det är en såndär sak man gärna slipper

2013-01-08 @ 13:11:49
URL: http://glamina.blogg.se
Postat av: Sofia

Ja, det växer minsann så det knakar där inne! Hoppas du slipper ha alltför mycket värk under resten av graviditeten!

2013-01-08 @ 17:57:39
URL: http://soufisblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0