Äggmålning!

Även om vi inte haft så värst mycket påskfirande här hemma så var vi ju tvungna att måla ägg iaf! Axel tyckte att det var jättekul och skulle doppa penseln i vattnet gång på gång! När det var dags att sluta blev han inte glad!!
 
 
Idag har det inte varit någon bra dag för mig. Det trycker och sticker neråt och står jag upp mer än 5 minuter så får jag onda sammandragningar med en gång. Tur att Axel har en rolig pappa dessa dagarna för jag känner mig som världens tråkigaste och sämsta mamma. De två har ju som sagt varit och badat och hunnit med en rejäl utevistelse på eftermiddagen men både lek på lekplatsen och promenad till affären. Jag har iaf börjat packa BB väskan som jag skrev, kors i taket!
Läggningen gick bra idag med men det tog lite längre tid för honom att somna än vad han brukar göra. Låg nog och pratade för sig själv i 20 minuter innan han knoppade in!

10 % på Jollyroom.se

Ni missar väl inte att Jollyroom har 10 % på allt, även redan nedsatta varor nu i påsk? Ange bara koden 10PASKEN så får ni rabatten. Men ni får vara snabba för dealen gäller bara tills den 1:a april!
 
Även om vi så gott som är klara med allt inför Maj-Björns ankomst så kommer man ju hela tiden på saker som vi inte har. En sak som fattas är en mobil till sängen! Vi hade en till Axel men den gick sönder så nu skulle vi behöva en ny. Frågan är bara en med musik eller en i trä? Använde inte musiken så mycket till Axel så funderar på att köpa en i trä istället?
 
(Bild lånad från www.jollyroom.se)
Hur söt var inte denna då? Prisvärd med!
 
Finns massor med saker man skulle kunna tänka sig när man tittar runt inser jag! Vi har handlat här innan, bland annat en sack ´n seat och Axel bilstol! Nöjda båda gångerna!
 

Första natten!

Första natten i "vanlig" säng för Axel gick kanon! Han sov hela natten med undantag för att kinen (axels kanin/snutte) trillade ur sängen. Det verkar bli vårt största störande moment för den lilla rackaren hamnar gärna på golvet! Han vaknade vid halv sju som vanligt och stod och väntade vid sidan av sängen när Kalle kom upp! Hoppas på att det fortsätter så här!

Egentligen skulle vi fått besök i eftermiddag med det satte tyvärr en otrevlig magsjuka stopp för. Men Kalle och Axel åkte iväg nu på morgonen för att bada så att det blir något kul gjort idag iaf! Jag har inte gjort många knop än så länge men siktar på att få packat bb väskan idag iaf!


Svårighetsgraden ökar!

Axel får inget påskägg av oss i år men han fick ett pussel av oss idag som jag köpte på Ullared. Han är så duktig med sina knoppussel nu så jag tänkte att det var dags att prova ett pussel med sex bitar. Trodde väl egentligen att det skulle vara snäppet för svårt men han fattade med en gång. Han har ju lärt sig hur man bygger rälsen på tågbanan och detta bygger ju lite på samma princip så det var kanske inte så konstigt ändå. Dock har han ju inget tålamod så han ger upp snabbt om det inte går på första eller andra försöket så ibland får man hjälpa till lite!
 
 
 

Slut på lugnet?

Vi har ett tag funderat över när det är dags att ta bort sidan på spjälsängen. De första månaderna så kommer ju bebisen sova i en babykorg men sen är tanken att Axel får lämna över spjälsängen och sova i en större säng. Det hade ju ändå varit lite skönt om han då var van vid att kliva i och ur själv samt sova utan sidan på så nu i påsk när vi ändå är långlediga så provar vi med att ta bort sidan! Gissar på att det efter 2 nätter kommer att stå 2-0 till Axel? =) men skulle vi känna att det är för tidigt så är det ju faktiskt bara att sätta tillbaka sidan på sängen!
Det gick iaf väldigt bra att lägga honom för middagsvilan idag, han satte sig upp en gång sen somnade han!
 
       
 
Axel kröp upp med en gång och fattade vart det är lättast att gå i och ur. Tur är väl det annars har vi nog en pojk som står på näsan!
 
 
Måtte natten fungera lika bra!!
Även om han har en stödbräda vid sidan så lägger vi nog något mjuk under fall i fall han skulle trilla ur?
 
När tog ni bort sidan på sängen/ flyttade ditt/dina barn från spjälsäng?
 
Uppdatering om hur det gått i helgen kommer!

Lite fler gravidbilder!

Här kommer lite fler bilder från fotograferingen! Älskar den första, den ska minsann få komma upp på väggen!
 
 
 
 
 

Bärselen är nu i min ägo!

Idag när jag ändå var i Alingsås så passade jag på att hämta ut bärselen som jag vann av Stokke!! Ett redigt paket med Stokke Mycarrier 3-1! Den består av tre olika delar så att man ska kunna använda den på tre olika sätt. Med den lilla babyn mot sig, med den lite större bebisen/barnet framåt vänt och med det äldre barnet på ryggen, max 15 kilo. Nu hade vi ju bara Axel att prova på idag!
Dock satte vi några spännen lite för långt ner och när vi kom på det så tyckte Axel att vi hade bökat färdigt! Meningen är att Axel ska sitta lite mer upprätt annars blir det fel tyngdpunkt på ryggen och man får lätt ont.
 
 
Väldigt lätt att få på sig den var det med. Först spänner man fast barnet sen så slänger man upp den som en ryggsäck! Superenkelt!

Huvudet ner och fötterna upp!

Det var som jag trodde! Bebis har vänt på sig igen så nu slipper jag gå igenom allt meck med vändningsförsök! Skönt och nu är det bara att vänta!!!


Självförvållat!

Visste ju att det skulle bli så här så får helt enkelt skylla mig själv! Ligger just nu på soffan och kan knappt röra mig! Åkte nämligen till Ullared idag, kanske inte den bästa idén när man är höggravid! Med mig som sällskap hade jag iaf Salo och söta Ella!! Snällare unge får man nog leta efter tror jag! Planen var iaf att vara ute därifrån inom 2 timmar och trots att jag följde min lista ganska bra så tog det ändå 5 timmar!

Hittade en del bra grejer iaf! Bl.a. En trehjuling till Axel med handtag där bak! Kläder och andra nödvändigheter till bebisen och annat bös som brukar få följa med hem!


Magen v 37

Ja nu är det verkligen slutspurten!! Trots det har vi knappt förberett nåt här hemma! Idag satte vi iaf ihop hela vagnen och provade med babyskyddet på. Har även börjat tvätta de få kläderna i de små stl som vi har. Måste köpa lite mer inser jag!! Annars har vi kvar att packa BB väskan, Axels väska, ta fram babykorgen, köpa blöjor och andra nödvändiga produkter som man behöver i början. Ja de finns lite att göra men jag känner mig ändå rätt lugn än så länge. Närmst nu är ultraljudet på onsdag för att se hur Maj-Björn ligger där inne och börja förbereda sig för ett ev vändningsförsök!
 
v 36+1
 
Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Fläskläpp!

Nu på förmiddagen så har jag och Axel varit på öppna förskolan! Skönt att göra nåt innan lunch än att bars vara hemma! Axel röjde som vanligt men drog på sig en ordentlig fläskläpp när han åkte rutchkana! Försökte resa sig innan han hade stannat helt och föll pladask framåt! Det är bara läppen som tur var och inga tänder som tagit skada! Nu ser han ut som en anka, men en väldigt söt sådan!


Bilder!

Här kommer några bilder från fotograferingen igår! Axel var verkligen inte den lättaste att få med på bild, han skulle göra allt annat! Men det blev tillslut några fina ändå! =) Så här är några så får ni se fler en annan gång!
 
 
Hihi denna bild tog hon när Kalle skulle skymma mig för en bil som passerade utanför, han tyckte det var lite pinsamt men vad gör man inte för en bra bild! =)
 
Tack Hanna för hjälpen! (och Johanna!)

Mysmiddag!

Igår hade vi fullt upp hela dagen! På morgonen så kom Hanna och Johanna hit för att busa med Axel och ta lite kort på magen! Ska bli väldigt spännande att se resultatet!!
Efter att Axel sovit så åkte vi för att kolla på sista A-lagsmatchen för säsongen och efteråt så följde Marie och Viktor med oss hem för lite middag! Axel har verkligen stornjutit denna dag över all uppmärksamhet och det var en trött kille som la sig på kvällen sen!


Företagsdiss och ny grill!

Fy, blir så arg! Kalle fick en gasolgrill i födelsedagspresent av oss (våra familjer och mig) och den skulle levereras idag! Sagt och gjort så ringde det på dörren och utanför står Bringkillen med grillen och bad mig skriva på papper. Killen kan nog inte ha missat att jag stod med en ledsen axel (som blev livrädd av dörrklockan) och en gigantisk mage i vädret men inte hjälper han mig upp för de två trappstegen med den utan dumpar den där den står nedanför trappen. Jag stod nog med hakan nere vid golvet för jag hann inte reagera innan han var borta. Så det var bara till att baxa in paketet bäst jag kunde, hoppas att grillen är hel!

Så jag utnämner härmed Bring till veckans skitföretag!


1 månad kvar!

Herregud, idag är det ju den 21:e vilket betyder att det endast är 1 månad kvar till beräknad födsel! Jag känner mig väldigt lugn faktiskt inför vad som komma skall vilket känns skönt! Trodde att jag skulle vara ett nervvrak vid denna tiden efter den förra förlossingen. Nu vet vi ju inte ens hur bebisen ska komma ut än, beror ju på om den behagar lägga sig tillrätta där inne! Idag har det verkligen känts som om bebisen har försökt att vända på sig men inte lyckats, riktigt ont har det gjort iaf så fasar för hur ett eventuellt vändningsförsök skulle kännas!
 
Igår var jag och hämtade en babygunga som vi köpt i lerums köp och sälj grupp. Lite utav en värstinggrej kanske men jag tror nog att vi kan få bra användning för det iaf!
 
 
 
"Sweetpeace från AKta Graco är en babygunga med många finesser. Avtagbar sits som kan ställas på golvet som en babysitter. Sisten kan sitta rakt fram eller på sidan av ramen. Gungarmen har 6 olika hastigheter. Ryggstöd som kan ställas i 3 lägen samt 2 mjuka vibrationshastigheter i sitsen. Kan spela musikmelodier eller lugnande ljud så som hjärtljud och rinnande vatten. Justerbar sufflett med nalle och avtagbar huvudkudde. Avtagbar lekbricka med spegel, bitleksak och mjukisdjur.

Passar från nyfödd till 11 kg, som innegunga upp till barnet väger 9 kg och som babysitter upp till 11 kg."

Feber

Axel är ledig från fsk idag då vi egentligen skulle åka och hälsa på Maria och hennes två pojkar. Tyvärr så vaknade Axel med feber så de planerna fick ställas in. Ingen hög sådan och det verkar inte vara något större fel på honom men vi vill inte smitta ner en liten spädis med dagisbacillusker (ja jag kan säga dagis ibland :) inte omöjligt att det är reaktionen från 18 månaderssprutan som kommer nu!


Damn you autocorrect!

Det ska stå förren, inte dörren i förra inlägget! Fast nu blev jag tveksam till om förren ens är ett ord? Eller är det försen?


Skatten!

Ni har väl inte missat att man från och med idag kan gå in och se hur mycket man får tillbaka eller oturligt nog får betala tillbaka? Vi slapp betala nåt och blev positivt överraskade. Nu är frågan om man ska betala på lån, boka en resa eller bara spara? En kombination kanske? Vi är iaf sugna på en resa i höst men vågar inte boka nåt dörren vi vet hur livet med två barn blir :)


besök hos barnmorskan v 36

Idag var det återigen dags för ett besök hos barnmorskan. Extra "spännande" var det då bebisen hade tills idag att vända sig rätt igen! Men tyvärr så ligger förmodligen Maj-Björn med rumpan ner! Rackarns sketunge! På onsdag nästa vecka så får jag åka till Alingsås för att göra ett extra ultraljud för att se hur/om bebisen vänt sig rätt. Ligger den på samma sätt då så blir det ett vändningsförsök någon gång efter det i Borås, så håll tummarna för mig på onsdag!! Annars var allt bara bra!
 
19/3 v 36
Sf mått: 35 cm
Hjärtljud: 140 slag/min
Vikt: + 2 kilo så sammanlagt + 8 kilo
Blodtryck: 120/65
Läge: Säte/rörlig
 
 
26/2 v 33
Sf mått: 32 cm
Hjärtljud: 156 slag/min
Vikt: + 1 kilo sedan förra gången så sammanlagt +6 kilo
Blodtryck: 125/70
Läge: Säte/rörlig
 
5/2 v 30
Sf mått: 29 cm
Hjärtljud: 140 slag/min
Vikt: + 5 kilo
Blodtryck: 120/70
Läge: huvud ner/rörlig
 
9/1 2013
Sf mått: 26 cm (låg någon cm under förra gången i samma vecka)
Hjärtljud: 150 slag/min
Vikt: + 3 kg (jag som trodde jag skulle väga mycket mer efter denna julen men 3 kg är ju inte mycket så jag är förvånad!)

Axel 1,5 år!

Igår blev ju faktiskt Axel hela 1,5 år! Så stor men ändå så liten, så känns det verkligen. Det har hänt så mycket med honom de senaste månaderna. Han har gått från att vara en bebis till en liten pojke med en enorm egen vilja! Nedan har jag skrivit en lista vart han är i utveckligen nu och det gör jag mest för att det är väldigt kul att kunna se tillbaka på som jag skrivit tidigare. Kommer försöka göra detta halvårsvis!
 
 • Han har fått ett ganska stort ordförråd så att det går inte hålla reda på vilka ord han kan längre och nya kommer nästan varje dag. Han har även börjat sätta ihop två ord.
 • Han springer och klättrar men är ändå ganska försiktig vilket jag är glad för.
 • Nu ska han hjälpa till med allt, städa, plocka ur diskmaskinen, snickra osv.
 • Han förstår allt man säger och tar instruktioner bra, eller när han känner för det rättare sagt. Beror ju på vad man ber honom om, att lägga ifrån sig nappen tillexemel lyssnas inte alltid på =)
 • Han är väldigt duktig på att måla och håller i pennan precis som man ska =)
 • Äter själv och har börjat dricka ur glas. Väldigt lite kladd blir det får jag säga.
 • Han går heller än åker i vagnen.
 • Att man läser för honom älskar han och har börjat lära sig böckerna utantill, framförallt de böckerna med rim i. Pinoböckerna är annars de stora favoriterna.
 • Han försöker klä på sig ibland men det går inte så bra än, slutar oftast med att han blir förbannad.
 • Har börjat bygga mycket med duplot och pussla pussel. Dock är det fortfarande knoppussel som han lägger, de andra är för svårt än.
 • Dans och rörelsesånger är väldigt kul och det har vi förskolan att tacka för. Favoriterna är Dansa lilla nallebjörn, Imse Vimse, Ett hus i skogens slut och Bom bom låter stora trumman.
 • Alla tänder utom de fyra sista längst bak är nu uppe så nu hoppas jag att vi slipper tandproblemen ett tag!
 • Somnar själv och sover middag en gång om dagen, allt mellan 1,5 -3 timmar.
 • Han är just nu inne i en väldigt kramig och pussig period men man kan även få räkna med både slag och att han försöker bitas ibland.
 • Kan bli väldigt arg när han inte får som han vill, då är det gallskrig och kasta sig på golvet som gäller!
Man kan ju skriva hur mycket som helst men nu får det räcka tror jag!! Nästa gång blir när han fyller 2 år!

Magen och bebis v 36

Ny vecka igen! Känns sjukt att kunna tänka att det kan vara endast 2 veckor kvar, men det kan lika gärna vara 6 veckor kvar. Förmodligen det sistnämnda i mitt fall. Förra gången när jag gick över så mycket så var det ändå ok. Sjukt segt visserligen men det gick ändå bra. Hur jag ska orka gå över denna gång fattar jag inte. Är väldigt less redan och känner mig väldigt färdig med graviditeten redan. Men det är ju tyvärr inget man kan styra över så det är väl bara att gilla läget oavsett hur det blir. Får passa på att mysa gärnet med Axel sålänge! Imorgon är det iaf dags för barnmorskebesök igen och då återstår att se om bebis har behagat att vända på sig igen, jag tror tyvärr inte det. Sedan blir det även lite förlossningsprat!
 
 
v 35+1
Varför känns det som om rumpan krupit fram och lagt sig på magen?
Inga byxor eller trosor sitter uppe längre ju!
 
Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Helle och Felix!

Har haft lite datorstrul i helgen så har inte kunnat blogga ordentligt. I lördags var iaf Helle och hennes hund Felix här på besök. Blir inte så ofta man ses då hon bor i Danmark så det är alltid lika kul när man väl gör det. Sist Axel träffade Felix så var han en liten valp, fortfarande valp dock men ganska mycket större. Axel tyckte det var lite läbbigt till en början men tyckte att det var väldigt roligt att ge honom mat.
 
Felix märkte att Axel tyckte det var lite jobbigt och tog det verkligen försiktigt med honom trots att han älskar barn och nog gärna skulle delat ut många fler pussar än vad han gjorde =)
 
  
 
Tillslut vågade han sig fram att klappa med!Nya fransar!

Fick ju nya fina fransar av Jojjo igår! Så skönt att slippa använda mascara ett tag framöver! Om ni är sugna på snygga fransar till bra pris så säg till mig så ska jag se till att ni får kontakt med henne!


Potträning!

Kalle visar Axel hur det går till när kisset hamnar i pottan och Axel är fascinerad! Hoppas han inte stoppar ner handen när det är han själv som ska kissa :)


Högläsning!

Axel älskar ju att få läst för sig och har nu börjat "läsa" högt han med! Vad som helst som innehåller bokstäver brukar duga!


Underbar vinst!

Kan ju tala om att jag blev lycklig idag när jag fick ett mail om att jag vunnit en Stokke My Carrier 3 in 1! En bärsele med lång användningstid! I den kan jag både bära bebisen från det att den är nyfödd och även Axel på ryggen! Fast inte samtidigt då! Precis som det låter så går det att ha bebisen mot sig, vänd framåt när den är lite äldre eller på ryggen när den är i Axels ålder eller äldre! Känns som om jag/vi kommer få stor användning av den! En utförligare recension och bilder kommer när jag fått den!


Vem behöver sömn?

Inte axel tydligen. Vi är väldigt bortskämda med att han oftast sover ganska bra men de senaste nätterna så har han sovit ganska oroligt, han har inte verkat bli påverkad iaf. Men inatt så var stackarn så ledsen, så fort han somnade om så vaknade han igen, förmodligen hade han ont i magen... Mellan kl 2 och 5 sov varken vi eller han. Jag försökte gå och lägga honom på soffan så Kalle skulle få några timmar men då blev han helt hysterisk och det var bara pappa som gällde! Imorse förstod jag iaf att det nog var magen som spökade med tanke på vilket "lass" han la stackarn! Axel är hemma med mig idag iaf, känns hemskt att skicka iväg en trött kille till förskolan även om han verkar vara piggare än mig :)

Axel spelade "bamby" med sin pappa igår! Favoritsporten!


Bara Axel!

Lite goa bilder på sötnosen från helgen! Några är lite suddiga tyvärr men jag skyller på morfar! Vi hade precis ätit och Axel skulle spexa som vanligt! Och det är inte dreggel på tröjan, han råkade dricka vattnet lite hastigt så han fick det mesta över sig istället.
 
 
Är jag fin nu?

Här är han så lik mig när jag var liten!
 

Ska snart slänga i mig lite lunch sen blir det att hämta lilleman för att åka hem och sova en stund. Jag passar såklart med på att få blunda lite =)
 

Hänga tvätt!

Det här med hushållssysslor verkar vara Axels grej! Nu står han och hänger tvätt... Eller han hämtar rena kläder ur sin låda och hänger på torkställningen...


18 månaderskoll!

Idag har Axel varit på bvc för 18 månaderskoll som han klarade galant! Han klarade "uppgifterna" och mer därtill!! Vår "lilla" kille är nu 87 cm lång och väger 12885 gram! Växer på fortfarande men har börjat plana ut viktmässigt, tack och lov! Han fick även sin spruta vilket inte var populärt men gick snabbt över iaf!

Bilden är från helgen och jag fick den skickat till mig när jag låg och sov. Han hade tydligen knatat ut i hallen och börjat ta på sig...


Fondtapet! Hjälp tack!

Vi är ute och letar efter en fondtapet till vårt kök! Eftersom att det mest är vitt och svart så skulle jag vilja ha lite färg på väggen!! Hittade dessa igår men kan inte bestämma vilken som är snyggast? Vad tycker du? Tips tas gärna emot på andra alternativ med!!! Hjälp! :)


Lediga måndag!

Idag var det Axels och min lediga dag tillsammans och efter lunch och vila begav vi oss mot öppna förskolan! Vi var ensamma där stor del av tiden så Axel tyckte att det var toppen att få röja utan att fajtas om leksaker! Han byggde bl.a. med nopper och målade gipsbokstäver! Vet inte om han gjort det på förskolan innan men han verkade veta vad han gjorde iaf! Färgen var ju tvungen att smakas på med :)


Felköp!

Köpte redan i november ett par skor till Axel som han skulle kunna ha till våren. Ett par svarta Vincent parker i stl 24. Trodde att han gott och väl skulle kunna ha dem men hans fötter har nu växt väldigt mycket och är 14 cm långa. Dessa skor skulle ha ett innermått på 14,5 - 15 cm men när jag mätte dem så fick jag det endast till 13,7 cm (felmärkta?). Så nu är det bara att ge sig på jakt efter ett par nya skor!
 
Känner du eller behöver du ett par skor i stl 24, innermått 13,7 cm så säljer jag dem för 250 :- + ev frakt. Vill bara ha ut vad jag betalade för dem. De är svarta, inte bruna som på bilden.
Sprillans nya med kartongen kvar!!

Konstnären?

Axel tycker om att måla det vet vi.... Tydligen på fler ställen än på papper! Jag tror att vi ska vara glada över att det inte var på väggen :) när det skett har jag ingen aning om och nu börjar jag fundera på om han har en egen kritgömma någonstans?


Under isen!

Fy idag har verkligen inte varit någon bra dag!! Dagen började med en hemsk smärta i magen, eller jag tror snarare att det var ligamenten som sträcks så mycket att jag knappt kunde stå. Det gick som tur över men sen har jag haft en sån huvudvärk som inga värktabletter ville ta. och har jag mot förmodan rört på mig så har jag fått sammandragningar med en gång. Så det har med andra ord inte blivit mycket gjort för min del idag. Tur att Axel har varit på sitt mysigaste och gosigaste humör!!
 
 
För några veckor sedan. Axel sitter gärna och bläddrar i alla möjliga tidningar nuförtiden. Igår låg han och "läste" golfregelboken...tokiga unge!

Kakel

Köket är egentligen så gott som klart förutom det sista pillet och det är ju det som tar tid! Idag kaklar Kalle och det blir nog helt färdigt imorgon. Sedan är det en ny dörrkarm som ska upp, lister och foder runt fönstrena. Sedan ska även en fondtapet upp som vi inte valt än. Så ni får hålla er till tåls ett litet tag till innan jag fotar det helt färdiga resultatet!


Frisk luft!

Efter att jag hämtat Axel på förskolan så sov vi i 2,5 timme! Det var väldigt skönt och välbehövligt!! Slängde i oss lite mellanmål innan vi begav oss ut i solen på en liten promenad. Målet var hästarna här i närheten och Axel gick minsann hela vägen dit och tillbaka, långt för små knatteben minsann :) frisk luft varje dag gör verkligen susen för sömnen märker man, vi sover alla rätt bra här hemma just nu! :)


Preggot..

Jag och Axel skulle måla förut och hittar denna teckning i blocket... Det lär ju inte vara Axel som målat den iaf :) gillar bortfallet av bröst och tantfrillan!


Nya färdigheter!

Axel lär sig nya saker varje dag känns det som. Duplot har länge varit kul men först idag som han klarar av att bygga helt på egen hand!

Tror att jag håller på att bli sjuk förresten. Blev helt plötsligt väldigt täppt i näsan och alldeles tjock och snurrig i huvudet. Var länge sedan jag var dålig nu så det är väl dags snart antar jag....


magen och bebis v 34!

Igår gick vi in i v 34 och denna vecka kör vi på lite mer "naket" =)
Jag tycker att magen känns enorm nu men tycker inte att det känns lika stor på bilderna. Har verkligen bara fått magen denna gång, inte lika mycket runt om. Jag har inte heller fått någon hormonrand som jag fick förra gången. Då gick den hela vägen upp till brösten nästan. Än så så länge har jag klarat mig från fler bristningar och hoppas att de inte dyker upp heller, klarar mig med de jag fick förra graviditeten. Å andra sidan så dök inte de upp förren v 35 då och jag fick även Efter förlossningen så kanske inte ska ropa hej än! En annan skillnad är att naveln har "ploppat" denna gång, sist hade jag en vanlig navel hela graviditeten.
 
v 33+1
 
Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.
 

Jägaren!

Såhär ser det ut på vår altan var och varannan dag numera! Fiddes nya specialité verkar vara sorkar med.... Någon som har problem med möss och annat kan gärna få låna honom i några dagar så är nog problemet löst sen :)


Mysdag!

Idag har jag och Axel en riktig mysdag här hemma! Från och med denna vecka kommer han bara gå 15h/vecka på fsk och är därför ledig måndagar! Vi har hunnit med att leka på rummet, läsa massa böcker, sova och tittar nu på Pino, the one and only! :)


Axels dag!!

Efter renovering och sjukdom så fick det bli en dag för Axel idag! Först åkte vi till Barnpalatset och mötte upp Hanna, Anna + barn för lite lek!! Vi var där vid 10 redan och det var ganska tomt på folk vilket var väldigt skönt. Det lektes i ca 2 timmar innan Axel tyckte att det var sovdags!
 
 
 
Axel fick somna i bilen och sen åkte vi vidare till Frida, Johan och tjejerna för lite lek och vi blev även bjudna på middag!! När alla barnen hade vaknat så var det lek och kamp om samma leksaker som vanligt. Det var en väldigt trött Axel som somnade gott i sin säng ikväll!! Det tar minsann på krafterna att hålla igång en hel dag!!
 
 
Tack alla inblandade för idag!!
Kan tala om att jag är rätt trött jag med!

50 dagar..

Ojoj såg att det bara är 50 dagar kvar till bf idag!! Nu är det väldigt nära ändå och det kändes helt plötsligt väldigt verkligt igår när jag gjorde min sista arbetsdag på ett tag! Vi har knappt pratat om namn än! Förra graviditeten så hade vi nog redan börjat packa bbväskan! Haha


RSS 2.0