Kattspya eller barnmat?

Då var iaf dagens träningspass avklarat! MRL blev det och var faktiskt riktigt skoj! När jag sedan kom hem ställde jag mig och lagade köttfärssås med risoni till Siri! Hoppas nu att hon tycker om det! Det blev även några burkar att frysa in! 

Men det ser verkligen ut som kattspya! 

motiverad!

Vet ni vad? Jag har kommit på det, vad som motiverar mig till att träna? Det är när man han en missnöjd bebis som vägrar att sova och en son på två år som får för sig saker och blir helt tokig när han inte får som han vill, Då är man minsann motiverad till att komma iväg!
rätt bestämd dam...
Vad som har hänt med mina barn vet jag inte. Siri är inte alls nöjd om dagarna. Jo hon är nöjd när hon kan sitta och skrika sina höga skrik med 100 % uppmärksamhet men det gör mig allt annat än nöjd. Men annars är hon missnöjd på golvet, i soffan, i famnen, i gåstolen etc. Gallskrik när man ska sova och när hon efter mycket om och men har somnat så vaknar hon efter max en halvtimma och vägrar sova mer fast hon behöver. Axel har idag skrikit så blå över att han inte vill sova i sin säng. Han ska minsann ligga på soffan! Tillslut gav jag med mig igen... (Siri hade ju faktiskt somnat och att låta honom väcka var inte ett alternativ) och där ligger han nu och sover fortfarande!
Dagar som denna längtar man tills man får börja jobba igen!

Att träna!

Jag har alltid varit en sån som hållt igång. Tränat några gånger i veckan och mått superbra av det! Det har varit kul att komma iväg. Efter att Axel var född så kom jag igång bra med träningen ett tag, sedan blev jag gravid och lovade mig själv att jag skulle träna och hålla igång under graviditeten. Vad hände? Jag gjorde inte ett skit rent ut sagt vilket har lett till att jag för tillfället är i min sämsta form någonsin. Jag har verkligen inga muskler kvar alls, framförallt ingen bukmuskulatur så slappnar jag av för mycket så ser jag nästan gravid ut igen..Jag har inte direkt några kilo att gå ner, kanske något men inte som är ett måste. Jag skiter faktiskt i vad jag väger för den delen så länge som jag känner mig stark och mår bra!
Men nu till problemet... Jag har kommit igång med träningen lite smått MEN jag har NOLL motiviation. Tycker i princip att det är skittråkigt och gör det endast för att jag känner att jag måste! När man känner så här inför träning så är det väldigt lätt att hitta på undanflykter till att inte träna, man blir ganska bra på det. Jag har haft som mål att träna två gånger i veckan men känner samtidigt att det inte räcker/duger men det är inte lätt att få ihop livet med två barn, sambo som också ska träna, blingo och det svåraste av allt, tröttheten! 
 
Hur ska jag komma vidare och hitta motivationen igen? 

Fina presenter!

Igår var vi bjudna på söndagsmiddag hos Marie och Viktor i deras nya hus! Jättefint var det hos dem och vi fick jättegod mat! Kalle passade på med att hjälpa dem med lite elgrejer och hjälpa till att sätta ihop nya sängen! Jag blev lite bortskämd med och fick födelsedagspresenter! Ett par jättefina örhängen från Pilgrim (har inte lyckats fota dem på) och denna kokboken! Precis i min smak! Tack så hemskt mycket! 

Boken får nu stå i min tallrikshylla i köket!

Tillsammans med en hårnål såg jag nu..?

Storm och omstyrda planer!

I eftermiddag skulle vi egentligen ha åkt till Frida, Johan och tjejerna för lite lek och middag men i och med den stormvarning som är utfärdad så vågade vi inte ta risken med att ta oss hem ikväll. Istället styrde vi om lite och åkte dit i förmiddags istället! Men det var lika trevligt det, vara ju bara det att våra sämre hälfter inte kunde vara med! 


Så nu återstår det att se hur illa det blir! Tycker inte om dessa varningar, jag blir ofta nervös och så slutar det med att det knappt blir något av det alls!

Slängt och rensat!

Idag har vi haft en sån där riktigt bra dag där man fått gjort mycket! I veckan rensade vi ut hur mycket skit som helst och idag åkte det på tippen! Känns helt plötsligt som om vi har massa plats hör hemma! Nu kan jag äntligen ha ett litet "kontor" så jag slipper ockupera vårt vardagsrumsbord med dator, skrivare och massa annat bös! 

För att det inte ska bli helt bildlöst :)

Raggsockor och presenter!

Bad min mamma sticka ett par goa raggisar till mig och här är resultatet! Mjuka och sköna men lite halkiga så det gäller att gå försiktigt!
 
Har haft familjerna här på lite middag och tårta! Fina presenter fick jag med. En gratängform, presentkort på allékliniken så jag kan köpa mer produkter, presentkort på twilfit (en bra bh behöver införskaffas. Efter två barn behöver brösten lite hjälp uppåt :) och även ett presentkort på stadium för att köpa nya promenadskor! 
Tack så mycket!! 


Födelsedag!

Ja, jag fyller tydligen år idag. Hela 29 år och jag påbörjar nu mitt allra sista år inom 20 talet... Rynkorna börjar smyga sig på, likaså dubbelhakorna...

 29åringen, den osminkade sanningen... Tycker ni det blev jobbigt nu? Titta då på min bild i högerspalten så hoppas jag det känns bättre...

Monstret kommer och tar dig!

Det märks att Axel börjar bli större och mer medveten om saker. Den senaste tiden så har han börjat prata mycket om monster och att monstret kommer. Ibland är det precis som om han nästan känner sig jagad stackarn. Man märker även att han drömmer en del mardrömmar och kan vakna på kvällar och nätter och vara jätteledsen. Från att alltid ha sovit i egen säng har han nu börjat komma in till oss, oftast inte förrän runt fyra tiden men härom natten var han så ledsen att han sov hos oss hela. Vill inte tvinga stackarn att sova själv när han är rädd. 
Blev plötsligt en linslus när jag försökte fota syrran...hon sitter bakom! haha
 
Gjorde en tabbe häromdagen med. Vi har tittat på hitta Nemo tillsammans innan utan problem men igår så satt jag på filmen undertiden som jag tänkte städa lite. Det gick bra ända tills hajen kom. Pojken blev livädd! Så det fick bli Pino istället, igen...Vad skulle vi göra utan Pino?
 
Knubbis!!
 

Misstänkt sjukdom och visning!

De sista dagarna har verkligen gått i ett! Sen i lördags har jag haft 4 visningar och har även 1 ikväll för svärmor och hennes väninnor! 
Igår morse så tyckte jag att Axel inte verkade 100 så jag höll honom hemma. Jag hade fel, det är verkligen inget fel på den pojken. Däremot så håller han på att få sin näst sista tand så tror det är det som spökar lite grann! Eftersom att jag glömde friskanmäla honom så fick han vara hemma idag med!
En väldigt trött Axel somnade på soffan. Så trött blir man när man vaknar kl 5 på morgonen!


Siri 6 månader!

Idag blir Siri 6 månader! Tänk, ett helt halvt år! Det har vi firat med ett besök på Bvc med tillhörande läkarkontroll! Det gick bara bra och hon var en perfekt liten flicka! Ny längd och vikt var 7775 g och 67cm lång så hon följer sin kurva bra! Nu blir inte nästa besök förrän om 2 månader!

Efter att Axel matat henne idag!
 Lite milstolpar då!
Hon sitter jättebra utan stöd och är supernöjd när hon får sitta och pilla på sina leksaker! Två tänder har hon redan fått, två sylvassa rackare så låt henne inte lura er till att stoppa in fingret där! :) hon föredrar vanlig mat framför flaska så nu äter hon gröt, lunch, flaska middag, gröt och ett mål med flaska på natten. Känns skönt att det går bra med den med tanke på hur struligt det har varit med amning/flaska! Hon har börjat bli mer medveten om att alla inte är mamma och pappa och även skeptisk mot främlingar ibland. Hon vill gärna ha en i sikte, försvinner man så kan hon bli ledsen. Sömnen på dagen är väl sådär. Hon sover ofta korta powernaps uppdelat på 3-4 gånger och lägger sig för natten kl 7! 


Axel matar Siri!

Axel skulle med stor beslutsamhet ta över och mata Siri idag. Första reaktionen var att "jag gör det" men efter att ha tagit ett steg tillbaka så fixade han det riktigt bra! De kan så mycket mer om de bara får chansen :)


Vinnaren i tävlingen från Fliza!

Så då var vinnaren i tävlingen om en valfri (ofodrad) mössa från Fliza utsedd!
 
 
Grattis till Frida Carlsson!
Jag kontaktar dig!!

Intensivt!

Igår var en intensiv dag! På förmiddagen var Linda, Tess, Jenny och lilla Alvin här på besök! Efter lite fika och tjöt var det dags att hämta Axel på förskolan för att sedan bege oss ut mot Ale för att träffa Sara och Vidar. Planen var att stanna på köädkällaren på vägen för att köpa papper till skrivaren men då Axel sov som en stock ville jag inte väcka honom.
Det var mycket bus och mycket mindre konflikter än vanligt men när två killar som hade sovit för lite började kivas så tänkte vi gå ut en stund. Det gick bra till en början men när de hade tröttnat på att gå var det inte lika kul längre. Inga vagnar hade vi med oss heller förutom till Siri såklart....

Vi hittade kastanjer!

Tur att det går att hitta lösningar med vagnen!

När det var dags att åka hem igen så delades det ut både kramar och pussar!

När vi kom hem så var farmor, farfar och Andreas här! På kvällen fixade jag med det sista inför första visningen idag! Ja det här varit fullt upp som sagt! 

Tänder!

Siri har ju alltid varit strulig med maten men extra mycket det senaste. Tror jag fått förklaringen idag! Båda små bissarna i nederkäken är framme! Samspel!

Nu börjar man verkligen märka att Axel och Siri får ut lite mer av varandra! Siri älskar att titta på brorsan och alla tokigheter han hittar på och Axel börjar tycka det är roligt att busa med henne nu när han får lite mer gensvar! Axel var kanske inte sitt mest välmatchade igår men så blir det när man får byta kläder på ett blött och skitigt barn vid hämtning. Insåg även att kläderna i lådan nog behöver bytas ut för dessa var i minsta laget :)

Min fina pojk!

Å så bra bilden blev på Axel! Förvånad att han fick med på det! Å andra sidan är ju allt mer spännande på förskolan! Måste säga att jag är nöjd över klädvalet med, Ilon clover från Blingo! 

Min stora fina kille! <3


Krakel Spektakel!

Nu har jag något att se fram emot nästa år minsann! Den 26 - 27 april så går mässan Krakel & Spektakel av stapeln i  Halmstad, för andra året i rad!! 
 
"Inför 2014 har vi ett nytt koncept där vi bjuder in till en mässa – för hela familjen! Alla är välkomna, gammal som ung och det ska finnas något för alla! Massor med nyheter, bra mässerbjudande och
nytänkande kommer att göra 2014 års Krakel & Spektakel i Halmstad till en mässa utöver det vanliga!"
 
Krakel & Spektakel Barn och  Familjemässa
 

Redan klart är att Therese McDonald, komiker kommer att vara en höjdpunkt! Jag hade ju äran att få lyssna på henne under FabMamas blogevent och som jag skrattade! Ger garanterat "skrattknip"! 
 
Lite extra kul för min egen del är att jag är en av femtio andra Vipbloggare som b.la. kommer att få en exklusiv förhandsvisning av mässan! Jag kommer åka tillsammans med goa Desirée men kommer träffa många bloggvänner, nya som gamla!! 
 
Ska du dit? 

Klädleverans!

Idag fick jag kläderna som jag beställt till vinterkollektionen! Ska bli så kul att få komma ut och visa dessa för de är verkligen underbara! 
Axel hjälpte mig hem med påsarna

Bara börja packa upp! 

På Lördag släpps kollektionen och på söndag så kommer jag ha en releasevisning hemma hos mig! Är du sugen på att få se kläderna bland de första så är du välkommen hem till mig! Skriv bara en kommentar så kontaktar jag dig med adress och tid isåfall! 

Ny header!

Var på tiden att fixa en ny header till bloggen, tycker ni inte!? Var över ett år sedan den byttes! Eftersom att jag är helt "clueless" när det kommer till sånt här har Hanna och Magnus än en gång hjälpt mig!! Tack så mycket!! Nu vill jag bara fixa en egen domän med! Blogg.se har ju så man kan betala dem och göra det där men är inte 499 :- för ett år mycket? Eller det kanske kostar så mycket hos de flesta?
 
 
Det ska in några småsaker till men nu är den så gott som färdig iaf! Supernöjd!!
 
 

Miniröris och Thai!

Imorse begav vi oss mot bygdegården här i Gråbo tillsammans med Liselotte och barnen för lite miniröris i öppna förskolans regi! Axel var väl inte jättepositiv till en början utan ville mest titta på men när bollarna kom fram efteråt så blev det fart på honom minsann! Efteråt gick vi förbi thaien för att köpa med oss lite lunch hem och fortsätta leken där! 
 
 
Två killar fulla med bus! Syns det eller? 
Axel och Isac har lekt hur bra som helst idag och de var inte en enda konflikt! De dansade, hoppade och busade för fullt! Var ett tag sedan Axel lekte så här bra så hoppas verkligen att det håller i sig! :) 
 
Det delades även ut både kramar och pussar! 
 
 
Siri fick smaka på banan i sin Umami taste teaser och jösses vad gott hon tyckte det var! Hon sög och tuggade för fullt på den där! Vi hade en helt ny här hemma med och då vi faktiskt inte behöver två så gav jag den till Liselotte så Oliver också kan få smaska frukt och liknande i den! 
 
Blev väldigt dåligt med kort idag. De få gånger som jag försökte så blev det mest två suddiga streck på! Inte lätt att fånga två yrväder på bild :) 
Så mycket gladare och piggare jag känner mig en dag som denna utan en enda konflikt men lillherren här hemma! Fler såna dagar tack! 
 

Fram och tillbaka!

Idag har det varit lite flängade minsann! I förmiddags så var vi hos Hanna och Micke en stund för en liten fika undertiden som Kalle skulle kolla på nån elgrej som de behövde hjälp med! Vi 12 åkte vi hem igen för att äta lite lunch och vila lite innan det var dags att åka till mina föräldrar som hade "barnbarnsabstinens"! Lina som har börjat bli riktigt duktig på att fota gick som vanligt loss med kameran och här är några bilder på mina godingar tagna idag!
 
 


Jag kan tala om att denna damen är precis lika bestämd som hon ser ut! Hon ska inte sova, inte äta från flaskan längre och hon ska även ha uppmärksamhet 27/7 annars talar hon minsann om att hon finns genom det högsta tjut du kan tänka dig!


Axel i den miljö som han trivs bäst, utomhus!


Ja man kan ju se att de är släkt iaf! 
 

LInas kompis Sara var även hon på besök. Hon har inte sett Axel sen han var bebis så det har ju hänt en del =)
 
Stooor vattenkanna!
 
 
 
 

Lek i Tuve!

I förmiddags så var jag och barnen i Tuve och leke hos Desirée med familj! Väldigt trevligt och vi blev bjudna på både lunch och fika! 
Lek på uteplatsen blev det med! Jag fick lära mig att släppa lite på kontrollen när Axel skulle klättra på berget och det gick hur bra som helst! *hönsmamma*
 
Siri blev väl omhändertagen! 
Nöjd tjej!
 
 
God äppelkaka! Axel blev helt förtvivlad när hans var slut och hjälpte, (inte helt otippat) mig att äta upp min!
 
Det är verkligen så kul hur goa personer man lär känna genom bloggandet! Tack för idag!
 
Jag är helt slut efter en intensiv dag och kommer nog ligga i soffan
 resten av kvällen! 

Bodypump

Har precis varit och tränat mitt första bodypumppass på över ett år. Av erfarenhet vet jag att man inte behöver mycket vikt de första gångerna, det tar som satan! Mina ben efter passet var som spagetti och vibrerade för varje steg! När jag var duschad och klar för att bege mig till bilen så måste man gå ner för en lång trappa. Det var bara att hålla hårt i räcket och hoppas på det bästa, att inte trilla för då stannar man inte förrän man är nere! 

Det värsta nu är ändå att jag vet hur de närmsta dagarna kommer vara. Det kommer göra fruktansvärt ont!!! Sist jag hade varit på mitt första pass, efter Axel var född så fick min syster komma och hjälpa mig för jag kunde inte gå ner för vår trappa med Axel på armen. Nu finns det ingen att hjälpa mig! Kanske kan hissa ner Siri på något sätt! Haha 

Ansiktsbehandling på Allékliniken!

På förra årets Fabmamas så vann jag en valfri ansiktsbehandling på Allékliniken här i göteborg och inte förrän nu fick ju tummen ur att utnyttja den! Idag var det alltså dags att få 90 minuterns egentlid och bli ordentligt ompysslad! 
Bild lånad från allekliniken.se
 
Det var underbara 90 minuter vill jag lova och man blev bortskämd till det yttersta! Istället för att hon gick ut när maskerna verkade så fick jag både skalpmassage, handmassage och dekolltagemassage! Ansiktet ångdes och porerna tömdes, två ansiktsmasker varav den avslutaden var en guldmask =) Även bryna nopprades!! Känns hur skönt som helst i ansiktet efteråt och hit kommer jag verkligen gå igen! Perfekt att önska sig i julklapp tillexempel =) 700-800 kr för en behandling på 90 minuter är verkligen inte så mycket pengar! Kommer vara värt varenda krona! Titta gärna in på hemsidan så finns där bra information om vad de mer utför för behandlingar!

Spädiseran!

Efter att ha dragit ut på det i det sista så har vi nu bytt från ligg till sittdel för Siri! Ville inte för jag vill ha henne liten länge men det blev för trångt i liggdelen helt enkelt! På buggan är det ergonomisk sittdel så hon sitter jättebra i den och kan antingen halvsitta eller ligga ner helt! Hon verkar trivas iaf för så fort som hon somnar i vagnen har hon inte gjort tidigare! 
Lagd order!

Nu är min order lagd för min visningskollektion! Det var inte mycket jag valde bort vill jag lova för det går bara inte! Den 19:e augusti smäller det! Release för Blingos vinterkollektion! 


Snapshot från Frida Fahrmans blogg som är gästdesigner! 

Tävla om en mössa från Fliza


AVSLUTAD!
Nu har du möjlighet att tävla om en valfri ofodrad mössa från Fliza!
 
 
 
För 1 chans att vinna: Gilla Fliza på facebook!
För ytterligare en chans: gör steget ovan och dela tävlingen på facebook!
För en tredje chans: Gör båda stegen ovan och följ Fliza på instagram
 
Glöm inte att lämna ditt namn, mailadress och ev instagramalias!
 
Tävlingen avslutas den 20:e oktober!

30 årsfest!

Så var ännu en helg snart passerad! I fredag var vi hos Marie och Viktor för lite idol/fredagsmys! Perfekt fredag med Goa fajtas och rodelställning i soffan! 
Tidigare på dagen var ju Sara och Vidar här på besök med! Det har blivit tradition att ses varannan fredag när Sara är ledig! 
Inte lätt att fånga två yrväder på bild!
Igår morse var jag och tränade bodybalance igen och även denna gång är träningsvärken ett faktum! 
På kvällen var vi även på Salo och Andreas gemensamma 30 årsfest! Trevligt med mycket folk, dricka och mat! Som vanligt var jag dålig med kameran! Det blev inte så sent för oss så Kalles föräldrar var barnvakter här hemma och vi inte ville komma hem för sent! 
30 taggaren!

Idag blir det inte många knop gjorda, men Allum ska få sig ett besök då Axel behöver nya vantar!


Stor nu!

Oj, vad det händer mycket med Axel nu! Munnen går i rasande tempo och man kan nu ha riktigt roliga konversationer med honom! Han har lärt sig räkna och alla färger är inte längre grön eller jättegrön! Blå och grön kan han nu, stolt mamma =).Han har börjat tycka det är lite roligare med sina kläder och talar ofta om att han är fin, även jag har minsann fått höra att jag är fin när jag bytt om inför visning. Goa unge! Och vad många namn han kan nu. Han pratar gärna om barnen på förskolan som inte jag vet vilka det är. Han vet även vilken förälder som tillhör vilket barn och vilka kläder som tillhör de andra barnen! Bara inse, pojken har nu bättre minne än mig!
 
<3

Tupperware easy delight!

Under mässan på Fab mamas så var Tupperware där och visade lite av sina produkter! Vi fick även möjlighet att prova en produkt för att sedan recensera i bloggen! Jag valde att prova deras Easy delight! En produkt där du snabbt och enkelt kan laga till en rätt i micron, denna är framförallt bra till att göra omelett i! 
 
Bara att vispa upp ägg, lite vatten, salt och peppar. Häll i lådan och ha i de ingredienser som du vill ha! Jag tog bara skinka denna gång. 


På med locket och in i micron. Hur länge beror på hur många ägg man har i! 
 
Jag är väl kanske inte jätteduktig på att få maten att se fin ut men gott var det! Även utan massa steksmör, vilket gör det nyttig med! 
Sambon ska få ta med sig denna till jobbet tänkte jag en dag! Perfekt när det inte blir matlåda över från gårdagen! 

Torka och gästdesigner!

Jag är inne i en torrperiod i bloggandet för tillfället. Det är inte det att jag inte har något att blogga om utan mer att jag inte känner för det så mycket för tillfället men det brukar vända ganska snart! Snart kommer jag komma ut med en tävling här i bloggen med!! 
En kul grej som precis blivit officiell är att Blingos nya gästdesigner är Frida Fahrman!! Gå in på hennes blogg och läs lite mer om samarbetet och lite sneakpeaks!!
http://www.kanal5mode.se/fridafahrman/
Längtar tills den 19:e oktober när kollektionen släpps!!!
 
 

RSS 2.0