Måtten dag 31

Då var det mätt och vägt igen! Jag kommer sedan fortsätta mäta och ta kort varje månad för att kunna se att det fortfarande händer något så det får ske den sista varje månad. Vilopulsen ska jag ta imorgon igen då jag inte fick till det riktigt idag och tog den lite för sent mot vad jag skulle men skriver ut dagens iaf. 
 
Startmått
Vikt: 67 kg
Bröst: 93 cm
Midja: 80 cm
Mage: 92 cm
Rumpa: 101 cm
Lår: 59 cm
Vilopuls: 78 slag/min, detta kommer jag inte mäta förrän sista dagen på programmet.
 
Dag 10
Vikt: 66 kg (-1kg sen start)
Bröst: 94 cm (+ 1 cm sen start?)
Midja: 78 cm (-2 cm sen start)
Mage: 89 cm (- 3 cm sen start)
Rumpa: 99 cm (- 2 cm sen start)
Lår: 58 cm (-1 cm sen start)
 
Dag 20
Vikt: 65,4 kg (-1,6 sen starten)
Bröst: 94 cm (+ 1 cm sen start)
Midja: 77 cm (- 3 cm sen start)
Mage: 88 cm (-4 cm sen start)
Rumpa: 98 cm (-3 cm sen start)
Lår: 57,5 cm (-1,5 cm sen start)
 
Dag 31
Vikt: 64,6 kg (-2,4 kg sen start) 
Bröst: 93 cm (0 cm sen start)
Midja: 76 cm (- 4cm sen start)
Mage: 87 cm (- 5 cm sen start)
Rumpa: 98 cm (- 3 cm sen start)
Lår: 56.5 cm (-2,5 cm sen start)
Vilopuls: 72 slag/min (-6 slag sen start)
 
I det stora hela känner jag mig ganska nöjd faktiskt! Viktmässigt brukar jag ligga på 63 kg så det är inte så långt dit men skulle jag inte väga det så bryr jag inte mig så mycket om det heller så länge jag mår bra! Ska bli spännande att ta kort imorgon och se om man även kan SE skillnaden eller om det mest känns!
 

Sista passet!

Då var sista passet denna månad gjort! Kan inte fatta att jag klarade 30 dagar och har tränat 29 dagar av dessa! Känner mig stolt! :) Jag känner att jag blivit mycket starkare och orkar mycket mer! Sen så sitter kläderna bättre och magen känns lite plattare! Jag vet att jag inte kommer ha gått ner så mycket eller tappat så många centimeter men då tänker jag på vad Olga Rönnberg säger som har mammafitness. Det finns ingen "Quick fix" på 30 dagar man måste ge det längre tid och det tänker jag göra! Detta program har varit en jättebra start på ett bättre leverne men det är inte över här! Nyttig mat, bra träning och att tillåta sig själv att unna sig ibland! 
Imorgon blir vilodag och sedan kör jag ett bodybalance pass på lördag morgon för att sedan köra igång nästa vecka igen! 
Mått kommer imorgon och möjligtvis om en vecka igen när tant röd har lämnat kroppen igen! Och om jag känner mig modig så kanske ni kan få före/efter bilder på lördag! 

Träna och må bra! 

Pulkataxi!

Idag fick Axel åka pulka både till och från förskolan! Gissa om det var en lycklig kille! Jag var däremot genomsvett efter att ha puttat vagnen framför och dragit pulkan bakom!
 Jag tycker det är härligt med snö! Hellre snö än massa regn och slask! Det har vi haft tillräckligt av!

Siri fick med sitta i pulkan undertiden som jag tog ut vagnen ur bilen! Oj vad kul det var att sitta hos brorsan! Blir till att skaffa en babypulka till henne!


Idag var det en av det lättare gångerna att få med Axel från fsk, gissa varför?

Med livet i behåll?

Jag är numera ett nervvrak här hemma! Siri är helt galen och slår sig hela tiden! Hon har även börjat klättra och idag slog hon i backen rejält och fick sig en stor bula i pannan! Jag trodde att hon slog ihjäl sig stackarn men det är tur att de är så tåliga! 
Vira bubbelplast runt huvudet kanske? Blåmärket på kinden är från igår. 

Man känner sig som världens sämsta mamma för att man inte alltid hinner med men det går tyvärr inte att skydda dem från allt! Raka motsatsen mot Axel är hon med. Han har alltid varit väldigt försiktig men hon verkar inte ha några gränser!
Men även fast det inte ser så ut så är hon oftast riktigt duktig på att ta sig ner från stående igen, ibland blir det fel bara..


Nya rummet!

Vi har gjort ett lekrum på nedervåningen som är tänkt att husera det mesta av barnens leksaker. Det är inte helt färdigt men tillräckligt för att det ska gå att vara där och leka! Barnen fick ett staffli i julklapp och det invigdes igår. Det går både att rita på griffeltavlan och på andra sidan men då på papper! 
 
  
"det är med ideer som med små barn, man tycker bäst om sina egna"
Ett väggord som jag fick av Hanna! =)
 
Såhär brukar det se ut hemma hos oss. Två som klättrar på Kalle.
 
 
Hur söt får man lov att bli?
 
 
 
 
 
 

Måndag

Idag tog jag, för andra veckan i rad med mig båda barnen för att handla. Det är ju rena rama självmordsuppdraget. Det är en sak att göra det när man bara ska ha lite men inte när man ska vara där inne i en timma! Tillslut får jag köra två kundvagnar och barn! 

Innan han tröttnade!

Ut kom vi tillslut iaf men sen har det bara varit gnäll, gnäll, gnäll! En sån där måndag som man helst vill ska vara över!

Nu är det inte långt kvar av FF heller, tack gode Gud. Jag börjar bli riktigt less och känner mig hungrig och vresig mest hela tiden idag. Så har det inte varit innan + att det verkligen känns som om jag står helt still vilket är frustrerande! Jag har inte stora förhoppningar på sista mätningen faktiskt, framförallt inte när den är dagen innan mens, man blir ju svullen av bara det! Men slutföra ska jag göra iaf, det har jag gett mig f*n på!

Hemma igen!

Då var man hemma igen efter en rolig kickoff med härliga Blingokollegor! God mat, dricka, modevisning och många skratt blev det! Min FFkost gick åt pipan denna helgen men vad gör det om 100 år! Ibland får man unna sig och det var precis vad jag gjorde! :) snart är det dock dags att bege sig till gymmet för att svettas bort lite!


Hemmaträning!

Idag hade jag tänkt hinna till gymmet innan det är dags att köra ner till Malmö men insåg ganska snabbt att jag inte skulle hinna med det. Men istället körde ja äg styrkeövningarna hemma! Hjälp hade jag med!

Sen verkade Axel tycka att jag körde med för lätta vikter för han skulle minsann hjälpa att lassa på! :D Bortskämd!

Detta blir en helg i egentidens tecken! (Tänk, för 3 år sedan visste man inte ens att ordet existerade). Det började idag med ett besök hos frissan så nu är jag fin i håret igen!
3 timmars ompysslande är inte illa det!

Lite kortare och lite ljusare men framförallt jämn färg igen! Så nöjd!
Imorgon åker jag till Malmö för Blingokickoff! Tur att man har väldens bästa sambo som tycker det är ok att vara gräsänkling hela helgen! <3 *fjäsk fjäsk*


Hon står!

Idag så stod Siri helt själv. Hon släppte sin gåvagn och stod i några sekunder innan det blev läskigt och hon satte sig på rumpan. Jag tror snart att lugnet är över med denna lilla tös och att det snart är dags att börja jaga... Jag tycker du har för bråttom lilla damen!


Såhär hittade jag henne i sängen i morse. Byxorna hade hon tagit av sig och tröjan var bara på halvt. 

Fika i Haga!

Efter att ha hämtat Axel idag så åkte vi vidare till stan för att träffa Johanna och David! Jag hade även ett ärende till Allékliniken och har äntligen mina underbara ansiktsprodukter! 
En fika blev det på ett café och Axel valde en kaka som han knappt rörde! Jag nöjde mig med en kaffe bara!Nu känner jag mig som en urvriden trasa och förstår inte hur jag ska orka ta mig till gymmet. Men det är väl bara svida om till träningskläder och "Just do it" 

Tittut!

Siri när hon är i sitt esse!


Siri 9 månader!

Idag blir denna lilla tjej, som inte är så liten längre 9 månader! Alltså har hon varit lika länge utanför magen som i den! Det är mycket som händer med henne nu och humöret kan verkligen skifta! Ena dagen är hon hur nöjd och glad som helst och andra är hon som förbytt! 
 
 
   
 
Hon lär sig saker i rasande fart. Språket har hon verkligen börjat erövra och säger mamma, pappa, hej, nä och massa andra ljud där emellan. Hon ställer sig upp mot något så fort hon får chansen och försöker ställa sig upp utan men det klarar hon inte än som tur är! Klappa händerna och spela på munnen är roliga saker att göra men allra bäst är det att försöka klättra i soffan. Att vara stilla är inget som är intressant för tillfället!
Hon sover fortfarande 2 gångner om dagen men hade hon fått bestämma så hade det inte blivit av alls! Man kan ju missa något! 
Hon har fått 4 tänder den senaste månaden och har nu 6 st sammanlagt, 4 där uppe och 2 där nere.
Om 3 månader så blir hon 1 år! Helt galet!!
 
 

Mätning dag 20!

Idag var det äntligen dags för mätning igen! Hade bra förhoppningar då många säger att det händer som mest i kroppen mellan dag 10 och 20, men jag fick tyvärr bli väldigt besviken. Hade knappt minskat något alls och min första tanke var att "nu skiter jag i detta"! Jag vet att man inte ska stirra sig blind på vikt och mått och jag vet att jag ska vara nöjd med att jag faktiskt blivit mycket starkare under denna tiden. Men när man äter riktigt strikt kost och kämpar ihjäl sig med träningen VARJE DAG så hoppas man såklart att det ska visa sig lite också. Dock har jag inte tagit några foton sen starten och hoppas på att man ändå kan se vissa skillnader i slutet! 
 
Startmått
Vikt: 67 kg
Bröst: 93 cm
Midja: 80 cm
Mage: 92 cm
Rumpa: 101 cm
Lår: 59 cm
Vilopuls: 78 slag/min, detta kommer jag inte mäta förrän sista dagen på programmet.
 
Dag 10
Vikt: 66 kg (-1kg sen start)
Bröst: 94 cm (+ 1 cm sen start?)
Midja: 78 cm (-2 cm sen start)
Mage: 89 cm (- 3 cm sen start)
Rumpa: 99 cm (- 2 cm sen start)
Lår: 58 cm (-1 cm sen start)
 
Dag 20
Vikt: 65,4 kg (-1,6 sen starten)
Bröst: 94 cm (+ 1 cm sen start)
Midja: 77 cm (- 3 cm sen start)
Mage: 88 cm (-4 cm sen start)
Rumpa: 98 cm (-3 cm sen start)
Lår: 57,5 cm (-1,5 cm sen start)
 
Så allt minus är ju alltid bra visserligen och jag kämpar på in i det sista! Just nu läntar jag efter vanlig mat dock!! Sötsaker kan jag klara mig utan med mat med SÅS! Som jag längtar! 
 
 
 

Söndagslunk!

Detta har verkligen varit en lugn och skön söndag! Båda jag och Kalle har hunnit träna. Jag har städat och så har vi även varit ute och åkt pulka en stund! Mer än så har inte denna söndag bjudit på men det har varit såå skönt!
Lite bilder från pulkaåkningen!
 
 
   
 
 
  
 
Siri fick vara väl inpackad i vagnen. När hon vaknade imorse så hade hon stora röda märken under ena ögat. Todde först att hon slagit sig inatt men kom sen undefund med att det förmodligen är köldeksem. Hon som knappt varit ute nu när det varit kallt har blivit supertorr på hela kroppen. 
 
På vägen hem blev det såklart besök hos hästarna. Blir nog att börja på ridlekis för Axel nu i vår, från två år har de det och när ridskolan ändå ligger så nära så kan vi ju passa på!
 
Imorgon ska jag försöka mig på att åka och handla med båda barnen...rena rama självmordsuppdraget!
 
 
 

Pulkaåkning!

Idag har vi varit hos mina föräldrar och åkt pulka. Eller inte jag då, det var morfar, Kalle och Axel! Vi andra höll oss inne i värmen! 
Men så kul Axel tycker att det är! Ner för backen om och om igen! Gå in ville han inte trots att det var svinkallt! Kalle gav upp efter en stund men Axel och morfar var ute en bra stund till!

Har tyvärr inte en enda bild från spektaklet så istället får ni den allra första sneakpeaken från Blingos vårkollektion! Den 1:a februari släpps den och jag längtar!!
Det kommer bli så bra! 

Piggelin!

Efter att ha haft några tunga dagar hemma men huvudvärk, värk i kroppen och frossa så vaknade jag upp idag pigg som en mört, värkfri! Jag har fått tvinga mig iväg till gymmet och tror att mycket har berott på trötthet och lite för lite kcal. Jag tycker det jag varit svårt att ibland komma upp i de 1500 kcal man ska äta varje dag så nu har jag börjat lägga till lite nötter i kosten för lite extra energi! Kanske var det de som gjorde susen eller så var det bara en svacka! 17 pass avklarade iaf, 13 kvar! 

Idag träffade vi Liselotte och barnen! Först på öppna fsk och sen blev det lunch och kaffe här hemma! Det har lekts för fullt hela dagen och Axel är helt slut efter som vanligt! 

Siri brottar ner Oliver :)

Inredninghelg!

Nu är det stor inredningshelg hos Jollyroom men massor av snygga saker till barnrummet!! Vi håller ju på med ett lekrum på nedervåningen som ni snart ska få se och hade mer än gärna haft några av dessa snygga saker där!
Kulljus Taklampa Beautiful Lime
Snygg taklampa! Jag gillar lite könsneutrala färger!
 
Snygg lekmatta till golvet! Och jag älskar ugglor så denna blev en favorit!
 
KidKraft Bokhylla Natural Sling
Bokhylla som står på golvet! Jag tycker att barnen själva ska kunna gå och ta böcker när de vill. Här hemma ser man inga böcker stå högt uppe på en hylla! Men med en sån här bokhylla hade det ju blivit lite ordning och reda bland böckerna med!
 
Det går att hitta hur mycket fint som helst hos Jollyroom och det är superlätt att navigera på deras sida! Passa även på att titta på deras fina rea! Rabattkoden nedan gäller även på redan nedsatta priser!
 
Om du anväder rabattkoden form14 i kassan så får du 15% på all inredning! Men skynda för koden gäller bara till den 20:e januari kl 16!
 
 

Inbjudan till magsjuka?

När vi kom till förskolan i morse så satt det lapp uppe om magsjuka och även om det var på andra avd så vände vi i dörren. Axel brukar vara där sista stunden innan jag hämtar och vi vill inte bjuda in denna vidriga sjukdom! Så det var bara att knata hemåt igen! Vi passade på att leka lite på en lekplats i området men det var svinkallt så vi blev inte långvariga! Så idag blir det en hemmadag! Förhoppningsvis lugnare än igår! Och imorgon har vi en dejt med Liselotte och barnen igen! 

Inte en av de bättre dagarna!

Ja denna dagen hör väl kanske inte till det bästa. Det har varit en sån dag där man bara längtar till det är läggdags för barnen. 
Var tvungen att åka och handla i förmiddags, Siri gapa och var förbannad i affären och somnade på vägen hem. Sov på tok för kort stund. Hämta Axel på förskolan men att få med sig en pojke som inte vill och är som en mask är inte det lättaste = genomsvett mamma!
Båda barnen somna och jag fick äta lunch i lugn och ro! Dagens positiva stund! 
Tänkte vila på soffan men det är dödsdömt att sluta ögonen! Siri vaknar såklart och har återigen sovit för lite!
När båda barnen vakna braka det lös helt. Axel knuffa Siri rakt in i en dörr = hysterisk ledsen tjej med bula. Siri fastna under ett bord, Siri klämmer fingrarna i en låda som är under Axels säng... Ja såhär fortsatte det! Var med nöd och näppe jag kom iväg till gymmet för Gud så trött jag var! Men passet är gjort och nu är det bara hälften kvar!

Att få denna tjej att somna är inte heller det lättaste längre, man får gå in säkert 100 gånger och lägga ner henne! Ännu en tand har dykt upp, nr 6! Så nu hoppas jag att hon får en liten paus i tandspricknigen stackarn! 

Ökad styrka!

Det är väldigt lätt att stirra sig blind på siffror och mått ibland! Men idag fick jag det svart på vitt att jag minsann blivit starkare! Körde rodd idag och det har jag inte gjort sen dag 4? Även om det gick bra redan då så blev jag snabbt trött i musklerna men idag kändes det hur enkelt som helst! Det var inte förrän de allra sista minutrarna som de började strejka lite! Även löpningen går som smort numer och jag är till och med sugen på att börja springa i vår! Det ni! 
Imorgon har jag gjort halva fighten och jag är mer motiverad än någonsin att komma i mål! 

Fullt ös medvetslös!

Idag har vi varit i Lerum på besök hos Liselotte och barnen. Killarna satte ganska så snabbt igång att leka och det var mycket bus och skratt idag! Liselotte som är duktig på att fota tog även fram kameran för att försöka fånga våra små på bild, att få alla fyra på samma var desto svårare!
 
 
 
Siri letar efter något?
 
 
Alla barnen var nöjda och glada för det mesta vilket gjorde att vi kunde sitta och dricka kaffe i lugn och ro samt prata bröllop! Liselotte har ju redan gjort det en gång och har en del tips! Perfekt för mig som inte vet vilken ände man ska börja i!
När vi kom hem var det två riktigt trötta barn som somnade snabbt och sov en bra stund på eftermiddagen! Skönt när man kan köra slut på dem ordentliget när man är iväg =)
 
 
 

Egentid!

Igår kom barnens farmor och farfar hit för att passa barnen när jag och Kalle åkte ner till Varbergs kurort för att få lite tid för varandra! Då vi kom dit relativt sent så blev det inget spa för oss, kändes som om det hade varit lite för lite tid för det! Istället åkte vi in till stan och åt på restaurang med efterföljande bio! Världens minsta biograf var det nog och det var knappt att Kalle fick plats med sina ben! :D Filmen vi såg var iaf The Hobbit i 3D. Jag tyckte att den var helt ok! Häftigt med 3D och Kalle fick sig ett gott skratt när jag duckade för en humla en gång! Haha
Underbara hotellsängar!

Kalle tog en stor hamburgare och jag nöjde mig med en caesarsallad. Inte helt enligt FF men det bästa alternativet iaf! 

Man ser bra dum ut alltså!

Vi fick en god natts sömn och åt frukost i lugn och ro innan vi checkade ut. Det blåste storm ute men vi var ändå tvungna (läs jag) att gå ner till vattnet innan vi åkte hem. 

Väldigt skönt att få lite tid på tu man hand även om man längtar ihjäl sig efter barnen! 

Lek i Wintlands hydda!

Efter att jag idag hämtat Axel på förskolan så åkte vi direkt ut till Ale för att träffa Sara och Vidar! Nu var det ett tag sedan vi sågs och pojkarna hade inte glömt hur man kivas med varandra! :) Till och med när de satt och åt frukt var det en "tävling" om vem som lyckades hamstra mest! Haha
Efter ett tag kom de iaf på hur man har kul tillsammans och hittade på en del bus! Som att riva sönder och slänga toalettpapper! 

Hoppa i sängen var med kul!

Alltid kul att få träffa Sara! Avslappnat och gött! Siri var ju självklart också med men gjorde inte jättemycket väsen av sig förutom när hon skulle sova! Då drog mistluren igång! 

När det var dags att gå så blev det både pussar och kramar! Axel slocknade i bilen på vägen hem helt slut! :)
Mätning dag 10!

Idag var det då dags för första mätningen. Tittade tillbaka på förra gången jag var med och var nog liite större då än nu och vägde något kilo mer men annars väldigt likt. Resultatet dag 10 var också väldigt likt! Förra gångens mått kan ni hitta HÄR!
Har ju glömt att lägga ut mina startmått med så det kommer här! 
 
Startmått
Vikt: 67 kg
Bröst: 93 cm
Midja: 80 cm
Mage: 92 cm
Rumpa: 101 cm
Lår: 59 cm
Vilopuls: 78 slag/min, detta kommer jag inte mäta förrän sista dagen på programmet.
 
Dag 10
Vikt: 66 kg (-1kg sen start)
Bröst: 94 cm (+ 1 cm sen start?)
Midja: 78 cm (-2 cm sen start)
Mage: 89 cm (- 3 cm sen start)
Rumpa: 99 cm (- 2 cm sen start)
Lår: 58 cm (-1 cm sen start)
 
Måste säga att först blev jag lite besviken. Trodde det skulle vara mer men när jag tittade tillbaka på förra gången så hade jag nästan exakt samma resultat då så det är nog inte så illa ändå! Jag har inte fuskat en gång och tränat alla pass + att jag redan känner mig mycket starkare! Men nu lägger vi i en högre växel! Svårigheterna blir denna helgen när jag och Kalle ska bo på hotell! Men tänkte som så att jag tar med mig en kylväska så att jag klarar mig med mellanmål första dagen och äter något nyttigt till middag. Frukost på hotell brukar ju erbjuda många olika alternativ och skulle jag inte hinna hem till första mellanmålet på söndag få jag stanna och köpa en Skyr i någon mataffär. Planering är A och O =)
 

Sen mot slutet så tänkte jag försöka samla mod till mig och lägga ut för och efterbilder. Förbilderna är jag inte direkt stolt över så hoppas verkligen att man kan se någon skillnad =)

Vatten!

Oj, oj, oj vad trött jag är idag! Både i kropp och knopp! Inte så konstigt kanske för det var mycket som skulle tryckas in på en och samma dag igår! 
Idag blir det iaf lugna gatan förutom dagens träningspass såklart! 

Det här med att dricka vatten! Det rekommenderas ju inte bara i FF att dricka minst 2 liter om dagen utöver "träningsvatten", utan även i det vanliga livet! Men jag tycker det är så svårt att få i sig! Det innebär att jag ska dricka 4 såna här flaskor om dagen! Den på bilden är min andra... Precis påbörjad! Tupperware party!

Det har väl kanske inte undgått någon att jag tycker om homepartyn? Så mycket att jag börjat sälja själv men Idag har jag haft mitt allra första Tupperwareparty här hemma! Trots några avhopp så blev vi en skara på fem stycken som fick ta del av delar av sortimentet!
Detta blev det bla för mig:
 
Modulett Oval 2,9 l
Modulett förvaringsburkar
 
(bilderna är lånade från www.tupperware.se)
Ventsmart förvaringsburk för grönsaker. Jag har redan en och tycker de är super. Håller grönsakerna frächa längre men hjälp av reglerad syretillförsel! Var tvungen att ha en till så att fler grönsaker får plats!
 
Sedan blev det även en hamburgepress och som värdinnegåva fick jag välja på 3 olika och Kalle valde en köttkvarn? Kan nog bli lite kul ändå!
 
Tack alla som kom!

Höftlyft!

Denna övning kan nog vara nåt av det jävligaste jag gjort!! Fruktansvärt jobbig och det gör fruktansvärt ont tillslut! Ja av att musklerna skriker alltså!! Men jag har lyckats att ta mig igenom alla iaf!
 
 
Igår var en sån träningsdag som jag jag var helt slut! Kände mig helt borta i huvudet men idag var orken tillbaka och jag kände mig stark och pigg! Det är väl så det kommer vara nu när man kör varje dag, det kommer att gå lite upp och ner! Till helgen ska iaf jag och Kalle åka och bo på Varbergs kurort så då får jag förhoppningsvis lite go återhämtning! Ska bli spännande på fredag med! Då är det dag 10 och första mätningen/vägningen!
 

Tillbaka till verkligheten!

Ja då var vardagen här igen! Kalle jobbade iof två dagar förra veckan men det kändes inte riktigt så. Idag var iaf Axel tillbaka på förskolan efter en lång ledighet. Om man räknar bort en dag i slutet så har han inte varit där sen i början av december pga av hans strulande mage! Det var en kille som hade längtat dit märkte man när jag lämnade! Han slängde av sig kläderna och skuttade in!!
Jag passade på att njuta av lugnet på förmiddagen när Siri sov!
 
 
   
 
två gamla bilder på mina små som leker med en av Siris julklappar.
Bra att den är stor så båda ryms vid den!
 
 
 
 

Fitnessfighten upplägg!

Då jag fått frågan om hur FF är upplagt så berättar jag ju självklart det!
Det består av två delar, en kostdel och en träningsdel! Träningen är upplagd på så sätt att du tränar varje dag i 30 dagar! Det är ganska lätta övningar som går att göra hemma men jag föredrar klart gymmet, känns som om jag har bättre diciplin då! Man kör först valfri cardio i 10 minuter sedan är det tre övningar som man gör två gånger vardera. Sedan är det cardio igen i 10 minuter. Efter det så är det 6 olika styrkeövningar som man kör 2 gånger. Vissa övningar är på tid andra kör man 15 repetitioner av. Allt som allt tar det ca 1 timma. Varje dag så byts det ut en övning så det är inte exakt samma varje dag!
 
Sedan är det kostdelen med. Det är den delen som tar upp mest tankekraft kan jag tala om! Man ska äta minst var tredje timma under sin vakna tid och äta ca 1500 kcal om dagen (om man är tjej). Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, kvällsmål. Så man går aldrig hungrig kan jag tala om! Sen är det även viktigt vad för typ av kalorier man stoppar i sig, det är mycket keso och kvarg, de fettsnåla varianterna. Kolhydraterna är det mindre av med de är inte uteslutna utan finns med både i frukosten, lunchen och middagen! Sen grönsaker och kött såklart! (Finns även för veg)
Det finns en jätteebra blogg kopplat till fighten som ni kan hitta HÄR! Där hämtar jag mycket inspiration! 
Det är inte svårt att laga och går ofta fort att göra men det krävs mycket planering kring maten!
Men på www.worldofshape.se står det mer och även mer om deras andra progarm. Där finns även för och efterbilder på personer som varit med tidigare!
 

Dejt på barnpalatset!

Idag hade vi bestämt lekdejt på barnpalatset tillsammans med Hanna, Anna, Emelie, Salo, och Jennie + alla barn och sambos såklart! Så vi var ett riktigt gäng! Axel var som vanligt väldigt avvaktande i början men kom igång efter ett tag. Jag hade med mig kameran men det blev inte mycket fotat iaf. Svårt att ta kort och leka samtidigt!
 
   
 
   
 
  
 
 
 
Det blev även lunch där men Axel åt knappt något, han hade inte tid helt enkelt! Jag däremot hade smusslat med mig en smoothie dit som fick bli mitt mål =)
 
Det blev lek i ca 3 timmar innan det var dags att åka hem! Då var det en riktigt ledsen Axel som inte inte ville åka därifrån! Han tyckte iaf att studsmattorna var bäst! Som han hoppade!
 
 

Födelsedagsfirande!

Idag var bjudna på födelsedagsfika av min syster som fyllde 24 på nyårsdagen. Alla åt smaskig daimtårta men jag fick nöja mig med kaffe! 
Siri fick gnaga på äpple!

De senaste kvällarna och nätterna så har Siri sovit dåligt och varit ledsen! Misstänkte tänder än en gång och idag kände jag att ena framtanden i överkäken var framme. Det har knappt varit någon paus för stackarn det sista. 8,5 månader gammal och 5 tänder än så länge!

Jag har fått förfrågan om att skriva lite mer om vad fitnessfighten är för någon och om upplägget! Självklart gör jag det men det blir först imorgon när jag sitter vid datorn! 

Först var min tanke att inte skriva så mycket om ff för tänkte att det inte fanns så mycket intresse kring det men tänkte sedan om. Jag bloggar fortfarande för min egna skull och för att ha något att se tillbaka på och sedan finns det nog några där ute som tycker det är kul att läsa och blir inspirerade så jag kommer nog skriva lite mer om min resa framöver! God frukost!

Jag har ofta ätit havregrynsgröt till frukost innan FF men tycker att jag har blivit hungrig efter en timma igen! Det är inte så längre kan jag tala om! Här är en riktig dunderfrukost som man står sig på!
1dl havregryn och 2 dl vatten in i micron som vanligt i två minuter. Sedan har jag 60 g frysta bär och 150g minikeso! Blandar ihop allt! Smarrigt och man behöver ingen mjölk! Har även en knäckmacka med 2 skivor skinka!
Knappt att man orkar allt! 
Ca 315 kcal ger detta!


Kesokaka!

Igår gjorde jag en riktigt gott kvällsmål! Kesokaka men kanel och kardemumma! Det är ju självklart inte lika gott som ostkaka och liknande men ett bra alternativ nu när man inte kan sväva ut något alls!

Ta en halv banan och mosa den. Tillsätt 2 äggvitor och 100 gram minikeso. Tillsätt lite kanel och kardemumma och rör ihop! Häll över i en liten form och grädda i ugnen i ca 30 min! 200 grader!
Jag hade lite frysta bär på toppen med!
Detta ger endast 150 kcal (utan bär) och är ett jättebra mellanmål om man vill dra ner på sina kcal lite! 
Nästa gång tänkte jag prova med lite vaniljpulver istället (ren vanilj utan socker alltså).

Förövrigt flyter det på riktigt bra med mat och träning! Jag springer och kissar hela tiden vilket nog beror på all överflödig vätska man tappar nu i början! 


Proffessorn?

I brist på nåt att blogga om får ni här en bild på vår lilla proffessor här hemma!
 
 
Dagens träning är avklarad och det känns skönt att veta att det enda som finns kvar att göra idag är att äta, äta och äta! För gå hungrig i fitnessfighten gör man inte! Jag äter minst var 3:e timma, ofta lite tätare för att få in alla 7 mål som man ska ha i sig!
Lite senare tänkte jag lägga ut ett recept på en god kesokaka som jag gjorde igår! Perfekt mellanmål som bara innehåller 150 kalorier!
 
 

Proffesorn?

 

Skitblogg!

Blir tokig på blogg.se! Har försökt att blogga om samma sak två gånger idag och när jag ska publicera så försvinner allt! Nu får ni endast bilden från öf idag utan text! Nappfri!

Nu har Axel varit nappfri i en vecka och det har gått jättebra! Han frågar knappt efter den längre och var bara ledsen samma kväll som han gav bort den! Men han verkar ha hittat en ersättare. Siri fick en gigantisk nalle på julafton och denna är Axel väldigt förtjust i, såpass att den ska vara med på vilan också!
Nallen ser man men vart är Axel? :)


Nyårsafton!

Nyårsafton spenderades precis som två år tidigare tillsammans med Frida, Johan och tjejerna!
De kom hit redan vid 16 för att barnen skulle hinna leka!
Nyårsklädda barn!
 
Alva och Leah!

   
 
  
 
 
Siri tränar på att stå, eller rättare sagt, Kalle tränar Siri...
 
 
   
 
Dags för mat! Trerätters blev det såklart! Löjromstoast till förätt, wellington med potatisgratäng och rödvinssås till huvudrätt och Creme brulée till efterätt! Våra rätter såg inte mycket ut för världen men var riktigt goda iaf! 
 
När barnen hade somnat så blev det lite spel för oss! Galenpanna! Galet roligt!
 
Det blev många skratt och Kalle avgick tillslut med segern!
 
Sedan närmade sig tolvslaget och tjejerna hade vaknat tills dess så de kunde vara med och se fyrverkerierna!
 
 
Skål!
 
Jag och Kalle försökte oss på en "selfie"
 
Efter fyrverkerierna så begav sig gästerna hem och vi kröp till kojs! 
Gott nytt år och godfortsättning mina vänner!
 
Idag har jag ju börjat med fitnessfighten och avklarat en löptur och mina övningar! Äntligen igång!
 
 
 
 
 

RSS 2.0