Mer skog och fler kantareller!

I förmiddag så fick vi besök av Alva, Leah + föräldrar! Barnen lekte hur bra som helst så vi kunde sitta och tjöts i lugn och ro! 
På eftermiddagen hade vi bokat träffa med mina föräldrar. Vi skulle ut och se om vi inte kunde hitta lite kantareller till dem med! Ett helt nytt ställe med vi lyckades tillslut skramla ihop en del!


Vi tog även med oss en engångsgrill, korv med bröd och kaffe så idag blev middagen serverad ute i skogen! 


Barnen lekte undertiden som vi även plockade lite blåbär! Lite sämre utbud än där vi plockade tidigare i veckan! 

Blåbärsplock!

Då det fina vädret håller sig borta så får man hitta på annat. Idag åkte vi upp till elljusspåret för att ta en promenad och även plocka blåbär! Vi hittade även en del kantareller och de hade vuxit på sig sen sist vi var där. Tyvärr var det nog inte bara vi som hade plockat då det fanns mycket färre än alla de små som vi tidigare spanat in! 

Barnen plockade mest i sina munnar :)

Nu börjar de likna något! 


Lite mer än en 1/2 liter blåbär fick vi ihop innan barnen blev trötta och himlen öppnade sig! 

Nu har vi frysen full med, blåbär, rabarber och kantareller! 

Österlen dag 2!

Efter en god frukost i torsdags så delade vi på oss då vi ville göra lite olika saker. Vi åkte och mötte upp Semesterfamiljen för att sedan gemensamt åka till Kåseberga och Ales stenar. Det blåste rejält där uppe och var inte särkilt varmt trots solens närvaro. 
 
Axel vägrade bli fotad denna dag!
 
Vi sa sedan hejdå till vårt sällskap och åkte till Kafferosteriet för att äta lunch innan vi åkte den långa vägen hem till Göteborg igen. Ett riktigt mysigt litet ställe med goda stenugnsbakade pizzor! 
 

Österlen dag1

I onsdags packade vi in oss i bilen igen för att ta oss an Österlen. Första stoppet var Kivik där vi mötte upp Liselotte med familj som hade kört från Göteborg. Det blev lite snabblunch för barnen, lek på lekplats och en liten promenad ut på piren.
 
 
Vi åkte sedan vidare till Kiviks musteri, ett ställe jag aldrig varit innan trots många besök på Österlen. Där kikade vi lite på hur de gör cider, små söta äppleträd och besökte såklart deras butik där vi handlade lite blandade, smarriga drycker!
 
Vi traskade sedan vidare genom skogen mot Stens huvud och dess fantastiska utsikt. Oj vilka duktiga barn vi hade som gick hela vägen upp själva! Det var brant och en bra bit att gå men till och med Siri gick/klättrade det mesta själv. 
 
"Trollskogen"
 
Uppåt, uppåt!
 
Fikapaus
 
Jag fick nästan svindel när man kom lite närmre kanten.
Högt över havet var det!
 
 
När vi tillslut hade tagit oss ner igen så åkte vi vidare till det Bed & Breakfast i Tomelilla som vi bokat. Ett litet mysigt ställe med bekväma sängar och god frukost!
 
 
 
 

Åhus!

I tisdagskväll hade vi bokat bord på Äspets rökeri i Åhus. En riktigt mysig liten restaurang som endast har öppet på sommaren. På menyn finns bland annat smarrig fisk till bra priser och för barnen tar de endast 25 kr för en rätt! Det tar lite lång tid att få maten ibland men det kompenseras när man får den för det är så himla gott!
 
Smarrig äppeljuice från Kivik!
 
Det blåste rätt bra denna kväll!
 
Efter middagen så tog vi oss ner till stranden. Härligt vit sand och solen på väg ner.
Så fint var det och en del foton blev knäppta!
 
 
 
Sandstränder är vi minsann inte bortskämda med här i Göteborgs skärgård! Nästa sommar hoppas jag att det faktiskt kan bli lite varmt med så man kan ligga på stranden och bada i havet. Svinkallt var det nu!
 

Dagar i Kristianstad!

I måndags morse packade vi bilen och satte sikte mot Kristianstad för att bland annat hälsa på Sandra och Andreas. En paus och några timmar senare var vi framme. Vi åkte ganska snabbt in till stan för att leka på den roliga lekplatsen i Tivoliparken. Det blev även en del shopping i stan där Axel fick en ny tröja. Siri fick en jumpsuit och jacka, Kalle köpte sig nya skor och jag en ny blus! Lyckas alltid hitta fina kläder där av någon anledning!
 
 
På kvällen kom Emmie och grillade med oss och det blev lite vin, goda moijitos, kortspel och många skratt! Alltid roligt att träffa vänner som man inte sätt på länge! 
 
I tisdags vakande vi till dåligt väder så då blev inte många knop gjorda men mot eftermiddagen så sprack det upp och vi åkte och hälsade på Anna med barn, Ungarna fann varandra med en gång och lekte hur bra som helst. Mer tid till att prata för oss med andra ord!
 
 
Efter fikat åkte vi till Åhus för att äta på restaurang men mer om den kvällen tar jag i ett annat inlägg!
 
Nyss hemkomna och trötta så nu blir det serier framför tvn!
 

Borås djurpark!

Liksom de senaste fyra åren besökte vi även iår Borås djurpark. Skönt väder för en dag i parken, soligt men inte för varmt. Siri var väldigt intresserad av djuren men Axel som har sett dem några gånger var inte fullt så imponerad. Han såg mest fram emot att äta och fika. 
 
    
 
 
Båda barnen ville rida och för Siri var det allra första gången. När de red iväg hörde jag henne tjuta "jag rider!" En helt lyrisk tjej, Men att hålla i sig tyckte hon nog var onödigt!
 
I eftermiddag kommer moster Lina hit och passar barnen så vi kan ta en golfrunda tillsammans!
 

Blandat från semestern

Trots att vädret inte har varit med oss fullt ut så har vi ändå varit iväg på en del utflykter. Slottskogen och Danmark har bland annat fått sig besök. 
 
I torsdags åkte vi till Danmark över dagen med denna familj. En trevlig utflykt där barnen bland annat fick träffa Nicke Nyfiken, leka i roliga lekrum och för inte att glömma, en god frukostbuffé på båten! Väl i land blev det lite lunch och lek på en lekplats som vi hittade. 
 
 
Lite segt var det dock på hemvägen då vi åkte en mindre båt (den som nu har ett hål i skrovet) som inte alls var lika bra utrustad för barn men hem kom vi tillslut med två trötta barn!

Semester och svampplockning!

Ja semestern har än så länge inte bjudit på något vidare väder om man bortser från helgen. Som tur är finns det andra saker att roa sig med än att sola och bada. Vi har varit ute i skogen två dagar och plockat kantareller. Idag hittade vi en stig med hur mycket smått som helst så om några veckor är där nog alldeles gult! 


Till vänster är dagens skörd och till höger gårdagens. Ursäkta för den suddiga bilden..Tråkigt nog har Siri fått feber och är inte sitt piggaste jag, hoppas den försvinner snart!
Vi har även hunnit med ett besök på Ullared och för engångsskull handlade vi inte upp kontot! 

Här inne är det lite dålig aktivitet som vanligt på sommaren men instagram används mer flitigt. Där finns jag under namnet Lawendel84

RSS 2.0